Ezeket a horrorfilmeket érdemes lesz megnézni az őszi hónapokban!Te melyik alkotást várod?Öt éjjel Freddy pizzázójában (Five Nights at Freddy's): November 12-én mutatják be a hazai mozikban a videójáték adaptációt, aminek alapszituációja, hogy a címbeli étterem éjjeli őrének, Mike Schmidtnek kell vigyáznia a rendre. Arra azonban nincs felkészülve, hogy a rendbontók az étterem életre kelt, gyerekek szellemei által megszállt, animatronikus bábui lesznek.

Írta és rendezte: Emma Tammi

Szereplők: Josh Hutcherson, Elizabeth Lailt, Piper Rubiót, Matthew Lillardot, Kat Conner Sterlinget, Mary Stuart Mastersont, Lucas Grantet, Jessica Blackmore

Az ördögűző: A hívő (The Exorcist: Believer): Október 12-én mutatják be a magyar mozikban Az ördögűző új részét, ami az 1973-as horror közvetlen folytatása lesz, ami azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyja a második és a harmadik részt.

Rendezte: David Gordon Green

Írta: Peter Sattler, David Gordon Green

Szereplők: Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn, Lidya Jewett, Olivia Marcum, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz

Pet Sematary: Bloodlines: Paramount+-on lesz megtekinthető október 06-tól a horrorfilm, ami 1969-ben játszódik. A 2019-es filmben szereplő Jud Crandall itt még fiatal, és mindenképpen szeretne elköltözni a szülővárosából, Ludlowból, ám a közeli temetőben tett rémisztő felfedezés és a családja sötét titkainak leleplezése után nem mehet el. Menekülés helyett össze kell fognia a barátaival, hogy együtt legyőzzék a gonoszt, ami már a város alapításakor ott élt a kisváros alatt, és ami hosszú távon pusztulást hozhat rá.

Írta és rendezte: Lindsey Anderson Beer

Szereplők: Jackson White, Jack Mulhern, Natalie Alyn Lind, Forrest Goodluck, Isabella Star LaBlanc, Pam Grier, Samantha Mathis, Henry Thomas

Nincs, aki megmentsen (No One Will Save You): A Disney+-ra érkezik szeptember 22-én a horrorfilm, aminek főszereplője a múltja elől menekül vidékre az egykori családi házba, ahol szorongásban éli mindennapjait. Ezt az állapotot csak fokozza, amikor úgy tűnik, hogy valaki vagy valakik be akarnak jutni a házba, ráadásul nem emberek, hanem földönkívüliek.

Írta és rendezte: Brian Duffield

Szereplők: Kaitlyn Dever, Ginger Cressman, Jack Duhame, Geraldine Singer, Dari Lynn Griffin

Végtelen víztükör (Infinity Pool): Szeptember 21-én érkezik a magyar mozikba a felkavaró, szürreális jelenetekkel teletűzdelt Végtelen víztükör, amiben kulcsszerepet játszik a testtorzulás, a horrorélmény mellett.

A történet főszereplője az alkotói válságban szenvedő író, James, aki a nála sokkal sikeresebb feleségével, Emmel elutazik egy tengerparti ország luxushoteljébe, hogy ihletet merítsen. A házaspár itt találkozik a csinos Gabivel és férjével, Albannel, akik látszólag rajonganak az író munkásságáért, és rátelepszenek Jamesre és a feleségére.

Gabi tábeszéli a házaspárt, hogy a hotel szigorú tiltása ellenére, menjenek ki éjjel a szállodán kívülre. Ha ez nem lenne elég baj, Jamesék még egy halálos balesetet is okoznak, ami miatt elkezdődik a rémálom, ugyanis a meg nem nevezett országban joga van az áldozat hozzátartozóinak bosszút állni a gyilkoson.

Írta és rendezte: Brandon Cronenberg

Szereplők: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Cleopatra Coleman, Jalil Lespert, Thomas Kretschmann

Totally Killer: A Prime Video mutatja be október 06-án a Totally Killer, avagy a Totális gyilkos című horrorvígjátékot. A történet tulajdonképpen egy sci-fi, ugyanis az időutazás fontos szerepet kap benne.

A főszereplő édesanyját egy őrült mészáros, Sweet Sixteen Killer, avagy az Édes Tizenhatos Gyilkos ölte meg halloween éjszakáján. A gyilkos 35 évvel korábban kezdett ölni, ezért Jamie-nek jól jön, hogy visszautazhat az időben, méghozzá 1987-be, amikor a mészáros még csak fontolgatja, hogy lecsap az első áldozatára. Jamie dolga tehát az, hogy megakadályozza a sorozatgyilkos első emberölését, mindegy milyen áron.

Rendezte: Nahnatchka Khan

Írta: David Matalon, Sasha Perl-Raver, Jen D'Angelo

Szereplők: Kiernan Shipka, Olivia Holt, Julie Bowen, Randall Park

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló