Érdekességek 30 éve bemutatott Mrs. Doubtfire-ről (1. rész)



Ezeket a dolgokat talán nem tudod Robin Williams vígjátékáról.Robin Williams megsérült a forgatáson, de a rendező azt hitte, csak eljátssza: Abba a jelenetben, amelyben Mrs. Doubtfire próbál vacsorát készíteni, nem tervezték be azt, hogy Williams megégeti a kezét a forrásban lévő vízbe tett fémkanállal.

Mivel a színész gyakran improvizált a forgatáson, ezért a rendező azt hitte, hogy most is csak eljátssza a sérülést, és utólag szégyellte is magát, amiért nem állította le a felvételt. Az elszúrt jelenetet azonban kivágták a kész filmből.

Pierce Brosnan eredetileg egy igazi gennyládát játszott volna: Pierce Brosnan alakítja a filmben Stuartot, Miranda régi ismerősét és új udvarlóját, akire annyira féltékeny Daniel, hogy jelmezbe öltözve is próbál folyton keresztbe tenni neki, hogy minél bénábbnak és a gyereknevelésre alkalmatlannak tűnjön a volt felesége szemében. A férfi azonban szinte feddhetetlen, és annak ellenére jól kijön a gyerekekkel, hogy általában nemigen szereti a gyerekeket, tehát Daniel hiába akarja bizonyítani, hogy Stuart egy mocsok.

Az eredeti verzió szerint azonban Stuart tényleg egy szemét karakter lett volna: cinikus volt, lekezelően beszélt Danielről, mindent elkövetett volna azért, hogy eltávolítsa a gyerekeket. A rendező azonban úgy döntött, hogy egy ilyen szerep nem illene Brosnanhez, és ártana a történetnek, a kapcsolatoknak, valamint elterelné a figyelmet a központi karakterekről egy ilyen gonosz figura, ezért átírták a karaktert, aki így szinte egy tökéletes pótapa lett.

A film legviccesebb és legundorítóbb jelenetét a puszta véletlen szülte: Willamsről köztudott volt, hogy nagyon sokat improvizált, ugyanis dőltek belőle a poénok, éppen ezért döntött úgy Chris Columbus a forgatás során, hogy arra motiválja a színészt, hogy tegyen hozzá a forgatókönyvhöz.

Emellett tulajdonképpen dokumentarista módszerrel, több kamerával forgattak, és akár 10-15 alkalommal is leforgattak egy-egy jelenetet, azzal a céllal, hogy a lehető legjobb pillanatokat rögzítsék.

Ennek eredményeként született meg a film legjobb, egyben legundorítóbb jelenete, amelyben Mrs. Sellner, a szigorú felügyelő felkeresi Danielt, hogy megnézze, hogy halad az élete helyrehozásával, ám a kapuban összetalálkozik a Mrs. Doubtfire jelmezt viselő férfival.

A jelenetben Danielnek gyorsan kell váltogatnia a szerepeit, ugyanis Mrs. Doubtfire-ről azt mondja, hogy a testvére. Az egyik cserénél véletlenül kiesett az ablakon a maszk, amin áthajt egy teherautó, ezért Danielnek maszk nélkül kellene felszolgálnia a teát Mrs. Sellnernek.

A főhős úgy oldja meg ezt a problémát, hogy belenyomja az arcát egy tortába, amit a hűtőben talált, majd azt állítja, hogy arcpakolás van az arcán. A baj csak az, hogy az olvadásnak induló krém a vendég teájába potyog.

Ez az a rész, ami nem szerepelt a forgatókönyvben, ugyanis a világítást biztosító hatalmas lámpák hője miatt kezdett megolvadni a krém a színész arcán. Eredetileg avokádóba nyomta volna az arcát Daniel, de a zöld krémtől úgy nézett ki Williams, mint egy szörny.

A durván obszcén verzió csak városi legenda, de vannak pikáns kivágott jelenetek: Bár a Mrs. Doubtfire családbarát film, mégis PG-13-as besorolást kapott az USA-ban, mert előfordul benne néhány szexuális utalás, és enyhébb vulgáris kifejezés.

Mivel Williams szabad kezet kapott a forgatáson, ezért született jó néhány olyan anyag, amiből össze lehetne vágni egy R-kategóriás filmet a káromkodások miatt. A rendező azonban cáfolta, hogy létezik ilyen verzió.

Ugyanakkor egy jó félórányi anyagot kivágtak a filmből. Az egyik ilyen jelenetben Mrs. Doubtfire kung fu mozdulatokat végez, egy másikban Daniel szomszédjával, Gloriával vív „cicaharcot”, egy harmadikban Mrs. Doubtfire ráveszi Gloriát, hogy kutyavizelettel permetezze le a virágait, amelyek tönkremennek.

Végül a bosszantó szomszéd csak annyi jelenetet kapott a filmben, hogy ő árulta be Danielt Mirandának, hogy hangos bulit csapott a gyerekeknek.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló