Érdekességek 30 éve bemutatott Mrs. Doubtfire-ről (2. rész)Ezeket a dolgokat talán nem tudod Robin Williams vígjátékáról.Egy rajongó horrorfilmet sejtető előzetest vágott össze a Mrs. Doubtfire-höz: Egy Peter Javidpour nevű rajongó vágott össze egy ál-előzetest 2012-ben a vígjátékból, amihez azokat a jeleneteket használta fel, amelyeket akár egy véres slasherhöz is fel lehetne használni. A videóhoz használt zene még hátborzongatóbbá teszi azt, ahogy a nővé alakított Williams kinéz az ablakon, vagy amikor leesik róla a maszk.

A folytatás meghiúsult, de legalább India erre a filmre is lecsapott: Indiában elkészítettek egy nem hivatalos remake-et, Avvai Shanmugi címmel, amiben azért váltak el a szülők, mert csak kényszerből házasodtak össze, és a feleségnek elege lett. Az apa itt is azért öltözik be nőnek és vállal dadus munkát, hogy vigyázzon a lányára.

Az 1996-os filmet később újraforgatták, és 1997-ben, hindi nyelven, Chachi 420 címmel mutatták be a mozikban.

Bár Dustin Hoffmannal már készült ilyen sztori, mégsem koppintásról van szó: Pozitív és negatív értelemben is megemlítették a kritikák, hogy a Mrs. Doubtfire erősen hasonlít Sydney Pollack 1982-es komédiájára, az Aranyoskámra.

Koppintásról azonban szó sincs, mivel a két film cselekménye csupán annyiban hasonlít, hogy mind a két filmben férfi öltözik be nőnek, de annak oka teljesen más, ráadásul a Mrs. Doubtfire Anne Fine 1987-es regényének, a Madame Doubtfire feldolgozása.

Eredetileg sokkal sötétebb lett volna a történet, a stúdió viszont abszolút happy endet akart: Az eredeti elképzelés szerint sokkal rémesebb lett volna a válás, és annak hatása a gyerekekre. A regényben már annak elején nem voltak együtt a szülők, ráadásul a könyvben és a szkript első változatában is mindenkit önös érdek vezérel. A gyerekek, Lydia és Chris ellenszenves, pénzéhes, önző szereplők voltak a könyvben, ezért a filmben is azok lettek volna.

A film gyártója és forgalmazója, a 20th Century Fox azonban szórakoztató, családbarát vígjátékot akart, ezért a stúdió vezetői összerúgták a port Randi Mayem Singer forgatókönyvíróval, aki otthagyta a produkciót.

A forgatókönyv átírását Leslie Dixonra bízták, majd még néhány módosítás után megszületett a vidámabb történet és lezárás. A stúdió vezetők azonban ekkor rájöttek, hogy mégis jobb a keserédes befejezés, mivel a tökéletes happy end azt sugallná, hogy minden válás csak műbalhé és van onnan visszaút, ezért visszahívták Singert, akinek a neve a stáblistán is szerepel.

A főhős idősebb lányát játszó Lisa Jakubot ki akarták rúgni az iskolából, Williams lépett közbe: A Daniel nagyobbik lányát, Lydiát alakító Lisa Jakub olyan sokat hiányzott az iskolából, hogy az igazgató ki akarta rúgni, és bár Robin Williams levelet írt neki, az igazgató mégis hajthatatlan volt.

Robin Williamsre órákig pakolták fel a jelmezt, melynek hitelességét egy sexshopban tesztelte: Alaposan megszenvedett Robin Williams és a maszkos csapat azzal, hogy a színészre feladják a nyolc különböző darabból álló jelmezt, ugyanis napi négy és fél órába telt Mrs. Doubtfire-ré alakítani a színészt.

Ehhez Williamsnek hajnali öt órakor már a forgatás helyszínén kellett lennie, hogy a délelőtti forgatásra készen álljon. A jelmez olyan jól sikerült, hogy a színész producerként dolgozó felesége és a fia, Zak csak akkor ismerte fel, amikor megszólalt.

Ez a visszajelzés azonban kevés volt Williamsnek, ezért rendszeresen sétált San Francisco utcáin, ahol a forgatás is zajlott, hogy tesztelje, felismerik-e. Általában nem, vagy csak nehezen jöttek rá az emberek, hogy kit rejt a jelmez.

„Egy alkalommal, csak úgy, miért ne alapon, Mrs. Doubtfire-nek öltözve mentem be egy San Francisco-i szexshopba, hogy vegyek egy dupla dildót. Az eladó már kiszolgált volna, de rájött, hogy valójában nem egy idős skót néni vagyok, aki egy hatalmas dildót és egy adag síkosítót szeretne venni, hanem Robin Williams. A boltos nevetve megkérdezte, hogy mit csinálok ott, aztán távoztam.” – anekdotázott korábban Williams.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló