Ők a Harry Potter univerzum legvagyonosabb karaktereiTudd meg, hogy kik a varázsvilág leggazdagabb szereplői!Sirius Black: Habár Harry keresztapját kitagadta a gazdag családja, mégis ő örökölte meg a családi házat. A gazdagságát és a nagylelkűségét jól mutatja, hogy megvette a legdrágább seprűt Harrynek, valamint a Főnix rend fontos tagjaként az ő Grimmauld Place-i családi háza lett a szervezet főhadiszállása.

Horatius Lumpsluck: A Mardekár korábbi vezetője, a bájitalok mestere az elit klubjába hívta a Roxfort azon diákjait, akik szerinte a legígéretesebbek, köztük Tom Denemet is. Ezek a diákok mindenféle ajándékkal halmozták el, amik nagy értéket képviselhetnek.

Ebből könnyű kikövetkeztetni, hogy Lumpsluck professzor sok komoly befolyással rendelkező és nagy vagyonnal rendelkező ismerőssel rendelkezik, és bármikor fordulhat hozzájuk, ha az élet úgy alakul.

Albus Dumbledore: A varázsvilág egyik legismertebb szereplője és az egyik legnagyobb hatalmú varázsló Albus Dumbledore, akitől még Voldemort is tart. Sok éven át dolgozott a Roxfort igazgatójaként, ami mellett a Wizengamot főmágusa volt, így elég szép vagyonra tehetett szert.

Nicolas Flamel: Több, mint 600 éves volt, amikor meghalt, ezért elég valószínű, hogy komoly vagyonra tett szert a Bölcsek köve aranyteremtő képessége nélkül is az élete során. Ezzel az alkimista nemcsak a varázsvilág leggazdagabb embere lehetett, hanem a valaha élt legidősebb varázslója is.

Garrick Ollivander: Nagy-Britannia legjobb pálcakészítőjeként tartják számon Garrick Ollivandert, ezért a legtöbb roxforti diák nála szerzi be a varázsláshoz szükséges eszközöket. A boltja több ezer éves történetre tekint vissza, így valószínű, hogy a vállalkozása gazdag emberré tette.

Lucius Malfoy: A Harry Potter univerzum egyik leggazdagabbja a Malfoy család. Bár Lucius köztudottan halálfaló volt Voldemort idején, az iránta való hűsége pedig később sem múlt el, mégis befolyásos kapcsolatokkal rendelkezik a minisztériumban, ráadásul a felesége, Narcissa a vagyonos, aranyvérű Black család tagja, tehát két kézzel szórhatják a pénzt.

Gilderoy Lockhart: A termékeny író kierjedt rajongótáborral büszkélkedhetett, ám később kiderült, hogy sokáig mások tollával ékeskedett, és valójában nemcsak a szörnyek legyőzéséhez nem ért, hanem még az egyszerűbb varázsigék is kifognak rajta.

Csak a felejtést előidéző obliviate varázsigét tudja kiválóan alkalmazni, főleg azokon a varázslókon, akik tényleg véghezvitték a hőstetteket, ám a karma utoléri a Titkok Kamrájában, ugyanis saját magára pattan vissza a varázslat Ron törött pálcájának hála.

Ezzel véget is ért az írói pályafutása és a Szent Mungo kórházba került. Ugyanakkor Dumbledore-nak köszönhetően nem derült ki, hogy Gilderoy Lockhart végig csaló volt.

Fred és George Weasley: Bár szerény anyag körülmények között élő családból származnak, mégis a mindig jókedvű Fred és George Weasley sok pénz kereshet a csínytevéseivel, ráadásul Harry nekik adta a Trimágus Tusából származó pénznyereményt, amiből megnyitották a saját boltjukat az Abszol úton.

Az ikrek már az iskolai éveikben népszerűek voltak az általuk kitervelt tréfák miatt, a boltjuk pedig közkedvelt a roxforti diákok körében. Emellett kedvezményt kapnak azok a tanulók, akik az ellenszenves Umbridge-nak akarnak bosszússágot okozni egy ötletes Weasley-féle csínnyel.

Bellatrix Lestrange: Sirius unokatestvére érdekházasságot kötött a szintén gazdag, aranyvérű családból származó halálfalóval, Rodolphus Lestrange-dzsel, akivel életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik az Azkabanban, miután megkínozták Alice és Frank Longbottomot.

Az, hogy Bellatrix milyen gazdag, akkor derül ki, amikor a Halál ereklyéiben Harry, Ron és Hermione Voldemort horcruxát keresi a Gringotts-ban.

Harry Potter: Amellett, hogy az egyik leghíresebb varázsló, még az egyik leggazdagabb is, ugyanis a szülei halála után szép kis vagyont örökölt, majd a keresztapja, Sirius Black halála után megkapta az ő örökségét is. A rajongók szerint Harry Potter vagyona nagyjából 1,2M$ lehet.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló