Az igazi Démonok között




A Perron család igaz története, amelyből könyv és film is készült.Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a Warren házaspár eseteit feldolgoz horrorfilmek, hiszen a paranormális nyomozók hosszú éveket töltött azzal, hogy kivizsgálják az egyes szellemekről, démonokról és más entitásokról szóló beszámolókat.


Ed és Lorraine Warren, több mint 4000 kísértetjárást vizsgált meg a karrierje során, amivel komoly hírnevet szereztek maguknak. Ed 2006. augusztus 23-án meghalt, míg Lorrain még ma is él, de már nem vállal paranormális ügyeket, viszont szívesen ad tanácsot más nyomozóknak, miközben a veje segítségével, továbbra is üzemelteti az Okkult Múzeumot, ahol például az igazi Annabelle is megtekinthető.


A házaspár neve akkor vált újra népszerűvé, amikor megjelent a Démonok között című film első része, amely a Perron család igaz kálváriáját dolgozta fel. A rémes történet akkor kezdődött, amikor Roger és Carolyn Perron fogta az öt lányát és a Rhode Island-beli Harrisville-ben található birtokra költöztek.


A tíz szobás házat 1736-ban építettek. A gyerekek közül Nancy és Christine Perron egy szobán osztozott, Cindy és April egy másikon. Andrea pedig egyedül vehette birtokba a harmadik szobát. A család nyuglma nem tartott sokáig, mert már az első nap baljós jeleket észleltek.


Később kiderült, hogy az Arnold családnak nyolc generációja élt és halt meg a házban. Az utoljára meghalt Arnold, Mrs. John Arnold volt, aki 93 évesen az istálló szarufájára felakasztotta magát. A birtokon nem ez volt az első erőszakos halál, ugyanis sok akasztásos és mérgezéses öngyilkosságot követtek el itt. A 11 éves Prudence Arnoldot egy napszámos erőszakolta és ölte meg. Ketten a ház közelében lévő patakba fulladtak bele, négy férfi pedig rejtélyes körülmények között fagyott halálra a mezőn.


Ezek tudatában nem csoda, hogy az eladó arra kérte a családot, hogy éjszaka hagyják égve a villanyt. Habár legtöbbünknek ennyi bőven elég lenne ahhoz, hogy ne tegyük be a lábunkat az épületbe, a Perron család nem hitt a paranormális dolgokban, ám ezt utólag nagyon megbánták.


Először olyan szellemek bukkantak fel, akik teljesen ártalmatlanok voltak. Ezeknek a leírása csak abban egyezett meg, hogy mindegyikük szolid megjelenésű, nem áttetsző lény volt. Ilyen szellemből rengeteg jelent meg a tanyán. Egyikük a virágokat szagolgatta, a másik esténként puszit adott az ágyukban fekvő lányok homlokára. Olyan is akadt, amely kicsi, fiatal férfi képében mutatkozott meg, őt megigéztek a lányok, ezért például játékautókat tologatott a gyerekszobán keresztül.


A Perron szülők sokszor olyan hangokat hallott, mintha valaki sepert volna a konyhában. Amikor bementek a helyiségbe, akkor a seprű az eredeti helyéhez képest a szoba egy másik sarkában volt, a padlón pedig egy rendezett, friss kupac piszkot találtak, amit csak lapátra kellett tenni és a szemétbe dobni.


A házban időzött egy Manny nevű szellem is, aki Johnny Arnold lehetett. A férfi az 1700-as években akasztotta fel magát a padláson. Ez a kísértet a lányokat figyelte, amikor azok játszattak vagy tanultak.


A család számtalan paranormális jelenséget tapasztalt. Láttak lebegő ágyakat, levegőben úszó telefonkagylót, surranó, suhanó, izgő-mozgó háztartási eszközt, és falról leeső képet.


Az Old Arnold birtokon akadtak olyan entitások, amelyek egyáltalán nem örültek a család érkezésének. Néhányuk a lábuknál és hajuknál fogva ráncigálták ki az ágyukból a békésen szunyókáló lányokat, olyan hangosan csapkodták az ajtókat, hogy beleremegett az egész ház.


A kísértetek azzal is szórakoztak, hogy nem hagyták, hogy az ajtókat ki lehessen nyitni, vagy éppen be lehessen zárni. Az egyik entitás az éjszaka közepén kiabált az anyjáért. Egy másik kísértet a 8 éves Cindyt kínozta.


A legeslegrosszabb entitás Mrs. Perront vette célba. Ez a démon Batsheba Sherman volt, aki az 1800-as években élt, és gyakorló sátánistaként, boszorkányként tevékenykedett. Ő a csűr mögötti fára akasztotta fel magát. Lorraine Warren szerint a hitünk a legfőbb védelmezőnk., ám a Perron család nem rendelkezett ezzel a védelemmel, ezért nagy veszélybe kerültek.


Batsheba visszataszítóan undorító teremtmény volt. Az 1812-ben született nő a Thayer családnevet kapta. Rhode Islanden élő boszorkát egy helyi lakos, Judson Sherman vette feleségül 1844. március 10-én.


A házaspár magányosan, eldugottan élt egészen addig, míg meg nem vádolták őket azzal, hogy feláldozták a csecsemőjüket a Sátánnak. A csecsemő feláldozásáról szóló vád nem volt alaptalan, mert megtalálták a holttestét egy fején lévő mély döfésnyommal. Mivel nem volt bizonyíték a gyilkosságra, ezért ejtették az ügyet.


Batsheba három másik lányt szült, de ők sem tölthették be a 4. életévüket. A gonosz nőszemély a személyzetet sem kíméltek. Őket gyakran éheztette, és verte a legapróbb kihágásért is. A nő 1885. május 25-én ölte meg magát.Batsheba előszeretettel kínozta Carolynt, és a lányok közül, Cindyt, miközben kéjelegve vágyakozott Roger iránt. Amikor a férfi javítgatta a megrepedt berendezéseket, amelyeket a démon idézett elő, akkor a démon sokszor megérintette, megsimogatta a Rogert.


Batsheba minden erejével azon volt, hogy elkergesse Roger feleségét, mert magának akarta a férfit. Ha ez nem lett volna egyértelmű, a démon az egyik reggel egyenesen kifejezte az akaratát. Carolyn elmesélte, hogy napfelkelte előtt, egy jelenésre ébredt fel az ágyában. Egy szürke ruhás nőt látott, aki az ágya fölött lógott, és visszhangzó hangon azt mondta, hogy: „Takarodj innen. Takarodj innen. Ha nem mész, akkor halál és gyász közepette viszlek el.”


Batsheba eleinte csipkedte, pofozta vagy tárgyakat hajított az asszony felé. Mivel ennyi nem volt elég, hogy a nő elmenjen, ezért a démon Carolyn legnagyobb félelmét használta fel, a tüzet. Az idő múlásával, a támadások egyre kegyetlenebbek lettek.


Később Batsheba módszert váltott, és egyszerűen megszállta a nőt, aki addig mindent kibírt. A család ekkor hívta Ed és Lorraine Warrent. Ed Warren ördögűzést hajtott végre, ám eleinte úgy tűnt, hogy ez nem vált be.


A Perron család azt hitte, hogy a nyomozópáros meg tudja gyógyítani Carolynt, akinek a teste teljesen eltorzult. Amikor azonban úgy tűnt, hogy nem lehet kontrollálni a helyzetet, akkor a család egyszerűen kidobta a Warren házaspárt. Hosszú órák múlva, és sok szenvedéssel később, Carolyn testét mégis elhagyta a démon. A nyomozópáros, tehát hatalmas segítséget nyújtott.


A Perron család mindezek után még 10 évet élt a házban, ugyanis a birtok vásárlása elvitte az összes pénzüket, tehát nem tudtak elkötözni 1980-ig, ám akkor Georgiába mentek. 1983-ban új lakók érkeztek a szellemtanyára. Norma Sutcliffe és férje a mai napig a birtokon él, pedig ők is szem- és fültanúi voltak a paranormális jelenségeknek.


(Forrás: paranormal.hu)

 

Ajánló

Ajánló