Karácsonyi ajándékok, amiket inkább ne adj senkinek!Unásig ismétel meglepetések a fa alatt.Pénz: Napjainkban főleg a fiatalok intézik el ennyivel az ajándékozást. A pénz igazán kevés fantáziát igényel, hiszen a csomagolást is el lehet intézni egy borítékkal, ráadásul a megajándékozott felé azt üzenni, hogy a fáradtságot sem vettük arra, hogy kitaláljuk, minek örülne az illető.

Ha már nem akarunk venni semmit, mert félünk, hogy mellélövünk, akkor legalább váltsuk be a pénzt egy ajándékutalványra, mert az még mindig személyesebb ajándék, mint a bankjegy.

Rénszarvas, mikulás, hóember, pingvinek és manók: Attól, hogy karácsony van, még nem kell ilyen mintás ruhát vennünk, hiszen az év többi szakában senki sem hord ilyen ruhát, mert csak kinevettetné magát.

A másik ok, amiért ne ajándékozzunk ilyesmit az, hogy kínos lesz, ha nem találjuk el a megajándékozott méretét. Ruhát tehát csak akkor adjunk ajándékba, ha biztosak vagyunk az ismerősünk méretében. Ellenkező esetben itt is az utalvány jelent jó megoldást.

Tusfürdő, dezodor szett: Hónapokkal az ünnepek előtt megjelennek a boltok polcain, a csomagolást sem igénylő szettek. Dezodort, vagy tusfürdőt azért sem jó ötlet ajándékozni, mert az illemszabályok szerint ezzel azt sugalljuk, hogy az illetőnek rossz szaga van.

Karácsonyfadísz: Ez ugyanolyan, mintha az ünnepeltnek születésnapi gyertyát vennénk, úgyhogy felejtsük a karácsonyfadíszt. Ha valami apróságot szeretnénk ajándékozni, akkor gondolkodjunk olyasmiben, aminek a másik a hasznát tudja venni, vagy tudjuk, hogy szeretne ilyesmit.

Gyertya, gyertyatartók, mécsesek, füstölők: És még folytathatnánk a sort, amelybe az ilyen, és ezekhez hasonló ajándékok tartóznak. Még mielőtt megvennénk ezt az ajándékot, képzeljük magunkat annak a helyében, akinek szánjuk! Rögtön rá fogunk jönni, hogy csak egy újabb porfogót fog látni a gyertyában.

Ebben az esetben abból a pénzből, amit erre az ajándékra szántunk, inkább vegyünk csokit, süteményt, vagy más finomságot. Ugyanez igaz a sztenderd mikulásos/karácsonyi bögrékre is. Egy kis kreativitással 500-1000 forintért csináltathattunk egy személyre szabott bögrét egy közös fotóval, idézettel, vagy egyedi mintával.

Táska, sapka-sál-kesztyű-zokni: Ez a négyes biztos, hogy megtalálható a karácsonyfa alatt. Amennyiben a megajándékozott ezekre vágyott, és ki is nézte az adott dolgot, akkor rendben van az ajándék.

Ha azonban saját szakállra veszünk valakinek ilyesmit, akkor valószínűleg mellé fogunk fogni. A táska esetében próbáljunk olyan kis kézitáskát, borítéktáskát, vagy színházi táskát ajándékozni, amelyből biztos, hogy nincs mindenkinek otthon egy tucattal.

Ebben az esetben kisebb a mellényúlás esélye, mint egy klasszikus táska esetében, hiszen jól fog jönni a táska, ha a megajándékozott szalagavatóra, esküvőre, vagy például színházba megy.

Ugyanez igaz a sapka-sál-kesztyű-zokni esetében is, hiszen vagy eltaláljuk a másik ízlését, vagy nem. Emiatt a nő ismerősünknek érdemes egy olyan vékony sálat ajándékozni, amit felvehet kosztümhöz, ballonkabáthoz, mert nem valószínű, hogy ilyesmit már kapott a sok téli holmi ajándék között, ráadásul ősszel és télen is hasznát fogja venni egy ilyen sálnak.

Takarító-/főzőeszközök: Az esetek többségében a családanyák kapnak ilyen ajándékot, és nem biztos, hogy örülnek neki. Akkor már más a helyzet, ha az illető hobbi szinten főz, vagy süt, és ehhez szüksége van egy-egy különleges eszközre. A felmosószettre nincs mentségünk, úgyhogy azt mindenképpen felejtsük el!

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló