Meglepő érdekességek Nicolas Cage-ről (1. rész)Ezeket az elképesztő dolgokat talán még nem tudod a 60 éves színészről.Nem szokványos ok miatt nem eszik sertéshúst: Nicolas Cage az adott állatfajhoz igazítja az étkezési szokásait. Sertéshúst például nem eszik, ám ennek nem etnikai vagy vallási okai vannak, hanem az, hogy nem tetszik neki az, ahogy a disznók közösülnek. Ezt így magyarázta egyszer:

„Nagyon szeretem az állatokat. Elkápráztatnak a halak, a madarak, a bálnák, a rovarok, a hüllők. Azt, hogy mit eszek meg, az alapján döntöm el, hogy hogyan párosodik az adott állat. Úgy gondolom, hogy a halak igazán méltóságteljesen közösülnek, ahogy a madarak is. A disznók már nem annyira, ezért sertést és hasonló húsokat nem eszem, csak halat és szárnyasokat.”

Elment a rajongói által szervezett filmfesztiválra: Cage 2017-ben elment a Caged elnevezésű filmfesztiválra, amit minden évben megszerveznek a rajongói, hogy a színész munkássága előtt tisztelegjenek. Bár a szervezők minden alkalommal meghívják a kedvencüket, valószínűleg ők sem hittek abban, hogy egyszer elmegy.

Cage azonban úgy döntött 2017-ben, hogy elmegy a rendezvényre, ám nemcsak egy gyors beköszönésre ugrott be, hanem végig is ülte a programot, aminek részeként megnézte a rajongóival a Veszélyes Bangkok, a Joe, A halottak útja, az Army of One és a Fegyvernepper című filmjeit.

A vetítések után a közönség elénekelte a Happy Birthdayt, annak ellenére, hogy a színésznek nem aznap volt a szülinapja, majd Cage felment a színpadra, ahol felolvasta Edgar Allen Poe Az áruló szív című novellát, csak úgy.

Imádja a középkori kastélyokat és keresi a Szent Grált: Nicolas Cage egyike azon hírességeknek, akikről sokan el tudják képzelni, hogy ha léteznek vámpírok, akkor ő biztosan az. Persze ez leginkább az 1989-es A vámpír csókja című filmje miatt van így, ám a teóriát erősíti Idris Elba egyik anekdotája.

A színész szerepelt A szellemlovas 2011-es folytatásában, aminek forgatása Erdélyben zajlott, és állítása szerint az egyik reggel Cage rendkívül nyúzottan jelent meg, ezért megkérdezte tőle, hogy talán alvásproblémái voltak-e.

Erre Cage így felelt:

„Igen, haver. Úgy döntöttem, hogy felmegyek a hegyekbe Drakula kastélyába, a romok közé, aztán ott töltöttem az éjszakát.”

Az nem derült ki, hogy pontosan melyik kastélynál éjszakázott Cage, aki különben is imádja a középkori kastélyokat, amik közül két európait megvett a kétezres években, amikor éppen a Szent Grált kereste, ugyanis az is a hóbortjai közé tartozik.

Jól kijön az állatokkal, de egy lóval sehogy sem tudott összebarátkozni: Alapvetően Cage egész életében jól kijött az állatokkal, de nemrég mégis meggyűlt a baja egy lóval. Az eset a Butcher’s Crossing forgatásán történt, ahol is a Rain Man nevű paripa nem viselte el a színészt a hátán, és Cage szerint, szándékosan járt úgy, hogy ő beverje a fejét háztetőkbe.

„Amikor végül leszálltam róla, próbáltam kedves lenni hozzá, erre ő lefejelt! Nem volt vicces! Egész életemben jól kijöttem az állatokkal, köztük a lovakkal is, de Rain Man meg akart ölni” – mesélte Cage, aki az eset után azzal viccelődött, hogy poszttraumás stresszt okozott neki a mogorva ló.

Arra ébredt, hogy valaki az ágyán ülve jégkrémezik: A 2011-es Túszjátszma sajtókörútján mesélte el Cage, hogy egyszer valóban betörtek hozzá. A behatoló azonban nem jelentett veszélyt a színészre, de azért elég szürreális élményt okozott neki.

„Hajnali két óra volt. A feleségemmel aludtunk az ágyban, a két éves gyerekem egy másik szobában feküdt. Amikor felébredtem, akkor egy meztelen férfit láttam az ágyam szélénél. Csak egy bőrdzsekit viselt, és karamellás jégkrémet evet” – emlékezett vissza Cage.

A színész megszólította a betörőt, akit aztán kivezetett a házból, és hívta a rendőrséget. Vádat azonban nem emelt ellene, mert kiderült, hogy a férfi mentális beteg. Cage azt is elmondta az esettel kapcsolatban, hogy ugyan viccesnek hangzik a történet, mégis annyira megrémült, hogy Orange Countyból a Bahamákra költözött.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló