Meglepő érdekességek Nicolas Cage-ről (2. rész)Ezeket az elképesztő dolgokat talán még nem tudod a 60 éves színészről.Jól tud héliumhangon beszélni: Cage-nek nemcsak az arcjátéka egyedülálló, hanem a hangja is. Gyerekként gyakran szórakoztatta a családját azzal, hogy héliumhangon énekelt. Ebben még nincs is semmi furcsa, hiszen a gyerekek imádják kiszívni a levegőt a héliumos lufikból, ám Cage-nek lufi és hélium nélkül is megy a viccesen magas hang kiadása.

A színész annyira jó a héliumhangban, hogy azzal elsősként tehetségkutatót nyert. Ahogy a tehetségkutatón, úgy nemrég Kelly Clarkson talkshow-jában is héliumhangon énekelte el a Yellow Sumbarine-t, ugyanis nagy Beatles-rajongó.

New Orleans legrégebbi temetőjében, egy minipiramisban fogják eltemetni: Az alakításaival örökre beírta a nevét a hollywoodi filmtörténelembe Cage, akinek többek között olyan filmeket köszönhetünk, mint az 1995-ös Las Vegas, végállomás, ami estében Oscar-díjjal jutalmazták az alakításáért.

A színész azonban jól tudja, hogy az ő élete is véges, éppen ezért már eldöntötte, hogy hol szeretné, ha végső nyugalomra helyeznék. Tekintve, hogy Cage szereti kastélyokra, szigetekre és dinoszauruszcsontvázakra költeni a pénzét, ezért nem éri be egy hétköznapi sírhellyel vagy kriptával, neki egy három méter magas minipiramis kellett New Orleans legrégibb temetőjében.

Reméljük, hogy a piramis még sok évig üresen fog állni, Cage pedig azzal fogja tölteni a következő éveket, hogy a régi formájában őrült történetekkel, izgalmas filmekkel és különleges alakításával halmozza el a rajongóit.

Fegyveres rendőrök várták a repülőtéren, miután a frászt hozta egy gép utasaira és Charlie Sheenre: Cage a hozzá hasonlóan feltörekvő színészekkel barátkozott a nyolcvanas években. Köztük volt Johnny Depp és Charlie Sheen, akik közül az utóbbit majdnem sikerült bajba sodornia egy poénnal, ami azért túlzás volt tőle.

Történt ugyanis, hogy amikor a két színész együtt utazott a Los Angelesből San Franciscóba tartó repülőn, akkor Cage valahogy megszerezte a hangosbemondót, majd azzal kezdte ijesztgetni az utasokat, hogy ő a pilóta, és nem érzi valami jól magát, ezért képtelen a repülőgép irányítására.

Mindenki pánikba esett, de leginkább Sheen, aki nem attól félt, hogy lezuhannak, hanem attól, hogy majd a rendőrség őt is előveszi, mivel Cage utastársa, és meg fogják találni nála azt a csomag kokaint, amivel utazott.

Később a gép igazi pilótája visszaszerezte a hangosbemondót Cage-től, akire valóban fegyveres rendőrök vártak a reptéren. A színésznek valahogy sikerült kidumálnia magát a bajból, aztán pedig leszögezte, hogy Sheen nem volt benne a csínyben, úgyhogy ő megúszta a motozást.

Állítólag egy poliptól tanult színészetet: Cage karrierjének elején terjedt el róla az a pletyka, amely szerint Cage vett egy polipot, méghozzá azért, hogy őt tanulmányozva csiszolja a színészi tehetségét.

A történetek egy része biztos, hogy igaz, ugyanis Cage tényleg vásárolt egy polipot a nyolcvanas évek közepén, méghozzá 150 000 dollárért. A polipnak a Cool nevet adta, és két hatalmas akváriumban tartotta az otthonában.

Ugyanakkor az, hogy színészetet tanult tőle, lehetne csupán városi legenda is, ám a történet valóságtartalmát támasztja alá az, hogy a módszert később is alkalmazta. Ez a 2007-es A szellemlovassal kapcsolatban adott interjújából derült ki, ugyanis Cage akkor elmondta, hogy egy kobra inspirálta a filmben nyújtott alakítását:

„A kobra próbálja hipnotizálni a zsákmányt, aki előtt oda-vissza mozog, mint Axl Rose, majd akkor támad, amikor elaludtál. Arra gondoltam, hogy ez jól mutatna Szellemlovas testbeszédében is.”

Egyszer a macskájával tépett be: Erre Cage így emlékezett vissza:

„Mohón falta és nagyon élvezte, ezért úgy döntöttem, hogy én is eszem belőle. Arra emlékszem, hogy én az ágyamon, Lewis az ágy melletti asztalon feküdt órákig. Csak mozdulatlanul bámultuk egymást. Ő néha nyávogott egy kicsit, de leginkább csak néztük egymást. Akkor biztos voltam benne, hogy testvérek vagyunk.”

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló