Meglepő érdekességek Jennifer Anistonról (2. rész)Betöltötte az 55 életévét a híres színésznő, akit a legtöbben a Jóbarátokból ismernek.A Gyilkos kobold horror volt az első filmszerepet: Bár Aniston szülei is színészek voltak (az apja Emmy-életműdíjat kapott), mégis igyekeztek lebeszélni arról, hogy ő is ezt a pályát válassza, ugyanis féltették az elutasítástól. A szülők a tévé előtt töltött időt is erősen korlátozták, ám Aniston ebbe nem törődött bele, ugyanis lázadt és égett benne a bizonyítás iránti vágy.

A Jóbarátok előtt egy gyorsan elkaszált szitkomban szerepelt, az első filmje pedig az 1993-as Gyilkos kobold című horror-vígjáték volt. Bár a film megkapta a Fangoria horrorfilm-rajongó magazin legrosszabb filmnek járó Láncfűrész-díját, mégis napjainkig készült belőle még hét rész, de azokban már nem szerepelt Aniston.

Pincérnőként és takarítónőként is dolgozott a sztárság előtt: Amikor Aniston a New York-i színházakban lépett fel, akkor különféle munkákból igyekezett eltartani magát. Dolgozott fagyizóban, biciklis futárként (amiről most már úgy gondolja, hogy nem a legjobb ötlet New Yorkban), pincérnőként, takarítónőként, telemarketingesként és recepciósként egy reklámügynökségnél. Aniston elárulta, hogy nem volt valami jó pincérnő, viszont az emberek mégis kedvelték, mert kedves és bájos volt.

Eközben kitartóan járt meghallgatásokra, de nem járt sikerrel. Bár még egy reklámfilmszerepet sem kapott, mégis úgy érezte, hogy továbbra is türelmesnek kell lennie, mert végül biztos, hogy történni fog valamit.

A kitartása kifizetődött, ugyanis amikor az egyik barátjától kért 100 dollárból Los Angelesbe utazott, hogy meglátogassa az apját, akkor részt vett néhány meghallgatáson is, majd három hónap múlva megkapta az első szerepét egy szitkomban.

Brad Pitt menedzsere és Aniston menedzsere szervezett nekik vakrandit: A színésznő 2001-ben mesélte el egy interjúban, hogy véletlenül találkoztak, mivel a menedzsereik barátok voltak. Pitt akkor szakított Gwyneth Paltrow-val, Aniston pedig Tate Donovannal, ezért a menedzsereik leszerveztek nekik egy vakrandit, ami arrafelé egyáltalán nem meglepő, hiszen ugyanígy hozták össze például Harry herceg és Meghan Markle, Blake Lively és Ryan Reynolds vagy Chris Hemsworth és Elsa Pataky.

Aniston és Pitt az 1999-es Emmy átadón jelent meg először párként, majd 2000-ben extravagáns esküvőt tartottak Malibuban, 2005-ben pedig elváltak.

Eredetileg mást szemeltek ki a Jóbarátokban játszott karakterére: Napjainkban már nehéz lenne elképzelni más színésznőt a Jóbarátok úrilányból lett pincérnőjének szerepére, pedig akkoriban Anistont a Saturday Night Live szemelte ki, amikor megmutatta a komika énjét.

Adam Sandler, aki 1990 és 1995 között tartozott a csapathoz, nagyon örült, amikor meglátta Anistont, ám ő azért ment a műsor kitalálójának, Lorne Michaels irodájába, hogy visszautasítsa az ajánlatot. A döntésének senki sem örült, sőt, úgy vélték, hogy nagy hibát követ el.

A színésznő két héten át ingázott a Jóbarátok és egy másik sorozat között, ám mivel az utóbb két rész után kaszát kapott, így a Jóbarátok remek döntésnek bizonyult. Ugyanakkor Rachel szerepét majdnem Courteney Cox kapta, mivel Anistonnak nem tetszett a karakter, és inkább Monica szerepe nyerte el a tetszését, ám arra Janeane Garofalót vagy Maggie Wheelert (aki végül Janice lett) akarták megszerezni.

Rachel szerepét Jane Sibbett kapta volna, de ő terhes lett, ami jól jött a történet szempontjából, ezért végül ő játszotta Ross volt feleségét, Carolt. Aniston még ekkor sem kapta meg Rachel szerepét, ugyanis arra a következő jelölt Téa Leoni volt, de ő elígérkezett máshova.

A válogatás tovább zajlott, és Elizabeth Berkley, Jane Krakowski, Tiffani Thiessen is esélyes volt, de aztán különféle okok miatt, egyikük sem kapta meg a szerepet. Ezután már csak egy dolog volt hátra, mégpedig az, hogy az egymást régebb óta ismerő Cox és Aniston, akik tudták egymásról, hogy a másik szerepre vágynak, kicseréljék egymás közt a két karaktert.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló