Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Terence Hillről



Érdekességek a 85 éves színészről.A Nevem: Senkiben tényleg berúgott a kocsmás jelenetben: Az 1973-as Nevem: Senki kocsmás jelenetében a Hill által játszott Nessuno jó pár felest megivott. Mivel a színész szerette volna, ha valamennyire realisztikus a jelenet, ezért igazi whiskey-t ivott egy kis vízzel felhígítva. Ennek eredményeként, sikerült egy kissé berúgnia, mire elkészült a végleges jelenet.

Tanulmányait egy Oscar-jelölt film miatt hagyta ott: A karrierjét gyerekszínészként kezdte. Az első, még kisebb, szerepét a Vakáció a gengszterrel című filmben kapta. Sokáig nem volt biztos abban, hogy képes lesz megállni a helyét színészként, a főiskolán pedig irodalmat és filozófiát tanult.

Amikor azonban leforgatta A párduc című 1963-as történelmi drámát, amiben Hill Cavriaghi grófot alakította, akkor úgy döntött, hogy otthagyja a tanulmányait, hogy a színészettel foglalkozzon. A párduc díjat nyert a Cannes-i filmfesztiválon, és Oscar-jelölést kapott a legjobb jelmez kategóriában.

Nemcsak a spagetti a kedvenc étele: Hill kedvenc étele a paradicsomos, és az egyszerű ketchupos spagetti, de nagyon szereti a hagymás steaket, a Mohnkuchent és a Zwetscgenkuchent is.

Akkor ismerte meg a feleségét, amikor Bud Spencert is: Hill 1967-ben, az Isten megbocsát, én nem forgatásán dolgozott először együtt Bud Spencerrel, és ugyanekkor ismerte meg a későbbi feleségét, Lori Zwicklbauert is, akivel néhány hónappal később összeházasodtak.

Az első gyermekük, Jess, 1969-ben született, majd 1973-ban örökbe fogadtak egy háromnapos árva fiút, Rosst, aki 1990-ben, autóbalesetben meghalt. A tragédia pont a Hill által rendezett Lucky Luke forgatásának idején történt. A színész mély depresszióba esett és elzárkózott a nyilvánosságtól, de a filmet befejezte az elhunyt fia emlékére.

Folyékonyan beszél több nyelven is: A színész édesanyja német felmenőkkel büszkélkedhetett, a drezdai művészeti egyetemre járt, majd festőművészként dolgozott. Emiatt Hill 6 éves koráig csak németül beszélt, és ezt tartja az anyanyelvének is, de a német mellett folyékonyan beszél olaszul és angolul is. Emellett a franciával és a spanyollal is jól boldogul. 2022 óta német, olasz és amerikai állampolgársága van.

Rendezőként is kipróbálta magát: Hill nemcsak színészként, hanem rendezőként is dolgozik. Például ő rendezte az 1991-es Lucky Luke-ot, a Bud Spencerrel közösen forgatott Bunyó karácsonyig című vígjátékot, aminek a bemutatója Drezdában volt, közel Hill gyerekkori otthonához.

A legutóbbi filmjét, 2018 áprilisában bemutatott a Nevem: Thomas esetében íróként is részt vett a munkában. Bud Spencer nem sokkal a forgatás befejezése előtt, 2016-ban halt meg. Hill az ő emléke előtt tisztelget a film bemutatásával.

Fittségét jó génjeinek tulajdonítja: A színész egész életében szeretett sportolni. 12 éves korától kezdve a római Lazio csapatban úszott. Az edzések során Bud Spencerrel is összefutott, de a 10 év korkülönbség miatt akkor még nem ismerkedtek össze.

Nem az úszás volt azonban az egyetlen sport, amit Hill űzött, ugyanis evezett, atletizált, focizott, lovagolt és síelt is. Ugyanakkor annak ellenére, hogy igazi örökmozgó, úgy véli, hogy elsősorban a jó géneknek lehet hálás az egészségéért.

A magánéletben kifejezetten zárkózott személyiség: Habár a szerepei alapján nehéz elképzelni, mégis a magánéletben kimondottan csendes és zárkózott személyiség. Először Az ördög jobb és bal kezében játszott olyan karaktert, aki teljesen eltér az igazi énjétől.

Imádja a klasszikus autókat: Hill rajong a klasszikus autókért, amelyek közül néhányat a filmjeiben is vezetett. Az 1974-es Különben dühbe jövünkben egy sivatagi buggy köré épült a sztori, az 1978-as És megint dühbe jövünkben egy kamion kapott kiemelt szerepet, az 1984-es Nincs kettő négy nélkülben pedig egy Rolls-Royce-t vezethetett, amiből összesen csupán 7362 darab készült. Hill azonban nemcsak a filmvásznon, hanem a valóságban is kedveli a pörgős autóversenyeket és motorozni is szeret.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló