A sötétkard a Star Wars univerzum egyik legérdekesebb fegyvere



Ezek a legkülönlegesebb fénykardok az univerzumban.A sötétkard: A Star Wars-univerzum egyik legrégebbi fegyvere a sötétkard, aminek archaikus kialakítása egy lapos, ferde, fekete, zümmögő hangú pengével egyesül. A sötétkard múltja a Mandalore harcosokhoz köthető, a készítője pedig az a Tarre Vizsla, aki első mandalóri, aki bejutott a Jedi Rendbe. A fegyvert azóta több mandalóri forgatta, így például Pre Vizsla és Sabine Wren.

Darth Sidious fénykardjai: Darth Sidious fénykardjaira a szokatlanul rövid markolat a jellemző, ami érthető, hiszen a karakter sok energiát ölt abba, hogy elrejtse a Sith-erejét, a fénykardjait pedig a köpenyében rejtette el.

Qimir markolatba rejtett „fénytőre” Az akolitusból: A Jedi-gyűlölő gonosztevő Az akolitus című sorozatban mutatkozott be, és amellett, hogy rendelkezik egy speciális anyagból, a fénykardokban zavart keltő kortózisból készült sisakkal és kesztyűvel, még egy olyan vörös fegyvere is van, amihez hozzátartózik egy másodlagos, lecsatolható markolat, így képes egy karddal és egy rövidebb tőrrel harcolni.

A kétélű fénykard: A nézők először a Baljós árnyakban találkozhatta a kétélű fénykarddal, ám Darth Maul már jóval korábban bemutatta, hogy megfelelő kezekben milyen halálos a fegyver, ami lehetővé tette, hogy Darth Maul egyszerre két erőteljes Jedivel harcoljon. Savage Opress és Satele Shan ehhez hasonló kétélű kardot használt.

Vernestra Rwoh fényostora a Köztársaság Fénykorából: Az akolitusban szereplő Vernestra Rwoh egy fényostorral tölt be fontos szerepet a sorozatban.

Kylo Ren fénykardja: Az új Star Wars-trilógia első meglepő fegyvere Kylo Ren kereszt alakú fénykardja volt, ami kiválóan tükrözi a karakter belső instabilitását, ugyanis a fénykardot tápláló kristály sérült, ezért két kisebb kivezetőnyílásra volt szükség ahhoz, hogy enyhítse a belső feszültséget.

Rey rugós fénykardja: Korábban Rey Luke Skywalker régi fénykardját használta, de a Skywalker kora új kedvcsinálója szerint Rey (már, ha tényleg ő az...) átáll a sötét oldalra, ahol egy teljesen új, kétélű fénykardot forgat.

A vadonatúj fegyvert ugyanúgy ketté lehet hajtani, mint Pong Krell és a Jedi Templom őrzőinek fegyvereit, és akkor is lehet kétélű fénykardként használni, ha össze van hajtva. Az már csak december 19-től fog kiderülni, hogy Rey tényleg használni fogja-e a fegyvert, vagy csak egy látomás lesz az egész.

A fénypuska: A Jedi könyvtáros Jocasta Nu talán nem elég erős ahhoz, hogy igazi ellenfele legyen Darth Vadernek és az inkvizítorainak, mégis kifejezetten találékony harcos, ha csatába találja magát. Jocasta két hagyományos fénykardot szerelt össze úgy, hogy abból egy különleges kialakítású puska született. A fegyver a fénykardból merítve képes brutális romboló lövésekre, de csak limitált számban.

Darth Malgus fénykardja: Darth Malgus egy ősi Sith Nagyúr, akinek fénykardja akkor is képes az emberölésre, ha nincs bekapcsolva, ugyanis a markolat tetején két pengére emlékeztető kiemelkedés látható, tehát olyan, mintha Darth Malgus egy fejszét tartana magánál.

Ahsoka Tano fénykardjai: A Star Wars: A klónok háborújában jelent meg Ahsoka Tano, aki eleinte egy hagyományos zöld fénykardot forgatott, de ahogy a sorozat haladt előre, úgy vált egyre magabiztosabbá Ahsoka Tano.

Végül átváltott a dupla fénykardokra épült Jar'Kai harci stílusra, és a szamurájokhoz hasonlóan, egy hosszabb és egy rövidebb pengéjű kardot használt. A Star Wars: Lázadókban Ahsoka Tano egyike lesz azon Jediknek, akik fehér fénykardot használnak.

Dooku gróf fénykardja: A galaxis egyik legjobb kardforgatója volt Dooku gróf, még mielőtt átállt volna a sötét oldalra. A fénykardja kifejezetten egyedülálló darab, aminek sajátosan hajlított markolata lehetővé teszi az egyedi mozdulatokat és csapásokat.

A fegyver tökéletesen illik a Dooku gróf által tökéletesített, vívásra hasonlító harc stílusához. Dooku gróf tanítványa, Asajj Ventress hasonló fénykardot használ, de annak forgatásában nem olyan jó, mint a mestere.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló