Autóbalesetben meghalt hírességek



Tragikus hirtelenséggel ment el idősebb Barack Obama, Paul Walker, Diana hercegnő, Grace Kelly és James Dean.Amikor van egy kedvencünk, akkor általában halhatatlannak hisszük, pedig ő is csak ember, az emberekre pedig gyakran hirtelen csap le a halál. Ilyen tragikus gyorsasággal vesztették el a rajongók azokat a nagy sztárokat, akik halálos autóbalesetet szenvedtek.


Sokként érte a világot Paul Walker halála. A Halálos iram filmek sztárja, aki híres volt a jótékonykodásáról is, 2013. november 30-án vesztette életét, amikor beült a profi autóversenyző barátja mellé egy Porschéba.


Walker egyik barátja, Jim Torp azt nyilatkozta a New York Daily News-nak, hogy a színésznek így kellett meghalnia, egy gyors autóban, ugyanis egyszer azt mondta, hogy: „Ha egy napon majd megöl a sebesség, ne sírj értem, mert mosolyogva mentem el!”


Walkerről az utolsó kép félórával a halála előtt készült. A színész vidáman ült be a kocsiba megjegyezve: „Hey, menjünk kocsikázni!”. Nem sokkal később a Porsche Carrera GT nekicsapódott egy villanyoszlopnak, egy fának, és kigyulladt.


A 24 éves James Dean 1955-ben halt meg. A korának legnagyobb hollywoodi sztárja, a következő életfilozófia szerint élt: „Gyorsan élni, fiatalon meghalni, szép halottnak lenni”.


Dean, aki imádta a gyors autókat, ennek az elvnek megfelelően távozott az élők sorából. A színészlegenda egy Porsche 550 Spyderrel, avagy a Kis Fattyúval haladt egy versenyre, amikor egy Fordot vezető egyetemista bevágott elé. A két kocsi összeütközött, James Dean és a vele utazó szerelője, pedig meghalt.


A Porschét sokan elátkozottnak tartják. Ennek oka, hogy a roncsot egy héttel a baleset után szétszerelték. Az alkatrészek közül, amit lehetett, azt beszerelték egy-egy másik járműbe. Rémisztő adat, hogy miden autó, amelybe került valami a Kis Fattyúból megsebezte, vagy megölte a tulajdonosát.


A megmaradt roncsot egy közlekedési veszélyekről szóló kiállításon mutatták be, amikor rázuhant az egyik nézőre, később pedig egy szerelő lábát törte el. A legfurcsább azonban az, hogy a Porsche 1960-ban nyomtalanul eltűnt, és eddig nem került elő.Idősebb Barack Obama is autóbaleset miatt vesztette életét 1982-ben, Kenyában. Az idősebb Obama élete utolsó éveit a szülőhazájában töltötte, ám az ottani elnökkel nem volt jó a kapcsolata, ezért nem kapott munkát. Az amerikai elnök apjának összesen három autóbalesete volt. Az első kettőben elvesztette mind a két lábát, majd a harmadik, ami 46 éves korában érte végzetesnek bizonyult.


Grace Kelly 1982-ben vesztette életét. Az 52 éves, Oscar-díjas, amerikai színésznő Stephanie, a monacói hercegnő lánya mellé ült be. A két nő a monacói otthonuk felé hajtott, amikor Stephanie strokeot kapott, és elvesztette az uralmát az autója felett. A baleset után a színésznőt kórházba szállították, de másnap meghalt.


Diana hercegnő 36 éves, 1997-ben halt meg, amikor a walesi hercegnő már egy éve elvált, és Franciaországban tartózkodott. Diana az Eiffel-torony közelében szenvedett halálos autóbalesetet, amikor próbálta lerázni a lesifotósokat. A hercegnő kocsija 105 kilométer per órás sebességgel vágódott neki szűk alagút betonoszlopának.


A nyomozásból később kiderült, hogy a kocsi sofőrje kábítószert és alkoholt is fogyasztott. Az autóbalesetben Dodi Al-Fayed, a híres Harrods tulajdonosának a fia is meghalt, ugyanis se ő, se Diana nem kapcsolata be a biztonsági övet.


(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló