Szent ereklyeként őrzik Buddha fogát



Nyolc relikvia, amiről kevesen hallottak.Buddhai foga: Amikor elhamvasztották Buddhát, akkor csak a bal foga maradt meg. Ez vált Buddha szimbólumává. Régen a Srí Lanka-i templomban őriztek egy fogat, amit az európai gyarmatosítás és a portugál terjeszkedés idején ellopott egy felfedező, majd átadta egy érseknek, aki elégette. A hamut az óceánba szórták, ám kiderült, hogy az a fog hamisítvány volt.

 

Az igazi a kaliforniai Rosemead-i Lu-hegyi templom tízezer buddhista műtárgya között lehet, ugyanis több látogató azt állítja, hogy egyes műtárgyak közelében gyógyult meg. A templom kijelentette, hogy semmit sem hitelesítenek, tehát nem kizárt, hogy ott van Buddha igazi foga.

 

Jézus keresztje: A Jeruzsálemben található a Szent Kereszt Egyházban a három darab olyan fa található, amely állítólag a szent keresztből származik. Az ereklyék mellett a Szent Kereszt Egyház más relikviákat is begyűjtött. A kollekciót Szent Helén állította össze, mert ezzel is szerette volna elérni a kereszténység legalizálását.

 

A Nanteos kupa: A kis, fából készült ivóedény a walesi Nanteos Ház tulajdona. Az ereklyéről a hívők azt feltételezik, hogy ez az igazi Szent Grál, ám a középkori folklórra és kelta mitológiára szakosodott Juliette Wood kijelentette, hogy a XIX. század vége előttről nincs olyan hiteles forrás, ami utalást tenne a kupára, de 1905-ig arról sincs említés, hogy a kupa kapcsolódna a Grálhoz.

 

Az alapítókő: A jeruzsálemi Templom-hegyen található az annak az alapját adó alapítókő, ami egy olyan mészkőlap, amiről a muszlim hagyomány azt állítja, hogy azon a helyen emelkedett fel Mohamed. Az alapítókő évszázadok óta vérontás és viták kiváltó oka.

 

A Lia Fail kő: Írország ősi királyait koronázták meg a Tara helyen álló, több, mint 5000 éves, nagyjából 1,5 méter magas kőszobrán. A legenda szerint az ősi ír tündérnép, a Tuatha de Danan négy ajándékának egyike a kő.

 

Állítólag a Lia Fail kő meg tudja állapítani, hogy ki az igazi uralkodó, ám egyesek szerint a kő azóta képtelen megállapítani, hogy ki a királyok királya, amióta Jézus megszületett.

 

Keresztelő Szent János maradványai: 2010-ben előkerült egy urna Bulgáriában a Sveti Ivan szigeten végzett ásatásokon. Az urnában koponya, állkapocs, egy kar és fogak heverte. A közelben volt egy kis doboz is, amelyen Keresztelő Szent János születésnapja, június 24-e állt.

 

Az Oxford Egyetem régészei szén-dioxid-vizsgálatnak vetették alá az urna tartalmát. Ebből kiderült, hogy a csontok az I. századból, Heródes király idejéből származnak. Szent János állítólag akkoriban tevékenykedett.

 

Dunvegan tündér zászlaja: Skóciában él a MacLeod klán, az a család, amely generációról generációra ad át egy zászlót, aminek egyik legendája arról szól, hogy a klán negyedik vezetője beleszeretett egy tündérhercegnőbe. A kapcsolat tiltott volt, de az apja hagyta, hogy egy évben, egy napot a szerelmével tölthessen.

 

A szerelem eredményeként a tündérhercegnő egy fiút szült, akinek a távozó apja megígérte, hogy soha nem hagyja, hogy a gyermek sírjon. A kisbaba azonban sokat sírt, ezért a tündérhercegnő eljött a Tündér Birodalomból, hogy átadjon a fiának egy takarót, amivel meg tudja nyugtatni.

 

Ez a takaró a legendás zászló, ami olyan varázserővel rendelkezik, amely szükség esetén képes megvédeni a klánt, ám nem örökké, mert csak háromszor működött.

 

Mohamed köntöse: A legenda szerint ez a köntös vezette Afganisztánba a modern afgán állam első királyát, Ahmad Shah Durranit. Jelenleg Topkapiban, a Szent Palást pavilonban őrzik az ereklyét.

 

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló