Van-e igazság a Djatlov-rejtéllyel kapcsolatos összeesküvés-elméletben?



Tényleg vannak titkai a hadseregnek, vagy csak az emberek fantáziája túl élénk az alábbi ügyekben?Ha valami titkos, rejtélyes, senki sem beszél róla, akkor ez már elég is ahhoz, hogy az emberek mindenféle összeesküvés-elméletet gyártsanak, hiszen az emberi fantáziája határtalan. Az ilyen teóriáknak gyakran a hadsereg a célpontja, hiszen a civilek csak a töredékét tudják annak, hogy mivel foglalkozik a katonaság.

A Djatlov-rejtély: 1959-ben a szverdlovszki egyetem kilenc hallgatója és egy számukra ismeretlen, 38 éves túravezető, Alekszejevics Djatlov elindult egy 9 hetes túrára a hegyekben, ahol egyikük visszafordult, mert nem érezte jól magát.

Február 1-jén a csapat letáborozott egy helyen, amit Halálhegynek neveznek. Az, hogy ezt követően mi történt, senki sem tudja. Az eltűnt csapat keresésére kutatócsapat indult. A kutatásban a hadsereg is részt vett. 26-án megtalálták a táborhelyet és öt holttestet. A másik négy holttest tavasszal került elő.

Öt túrázó halálát kihűlés okozta, hárman fizikai sérülés miatt vesztették életüket, az utolsó holttesten viszont mindnél rejtélyesebb sérüléseket találtak. A lány összes bordája eltört, a belső szervei pedig szinte kiszakadtak a helyükről, ám ennek nem volt külsérelmi nyoma.

A túrázóktól nem messze egy másik csapat is táborozott. Ők szinte azt állították, hogy a tragédia napján a Halálhegy fölött furcsa, színes gömbök lebegtek. Az ügyet úgy zárták le, hogy azt soha nem sikerült megoldani.

Az összeesküvés-elmélet gyártók szerint lavina ölte meg a túrázókat. Egy másik a helyi őslakosokat, a manysikat gyanúsítja a gyilkossággal. A harmadik verzió szerint a Vörös Hadsereg fegyverkísérleteiről van szó, a csapat pedig rosszkor volt, rossz helyen, ezért a katonák megölték őket. A színes gömbök alapján földönkívüli elképzelés is született.

A Highjump-művelet: Az egyik legszigorúbb államtitok az Operation Highjump. A művelet középpontjában az Antarktisz állt, ahova 1938-ban és 1939-ben Hitler küldött expedíciót, ám rejtély, hogy miért.

A világháború végén, 1946-ban az amerikaiak elmentek a helyszínre nagyjából ötezer katonával és tizenhat hajóval, majd hat hét után, senki sem tudja miért, távoztak az Antarktiszról. Az egyik összeesküvés-elmélet szerint a nácik élhető körülményeket találtak a jég alatt, ezért ott kialakították az antarktiszi náci államot, ahol csodafegyvereken dolgozhattak.

Egy másik elképzelés szerint 1945-ben Hitler csatlakozott hozzájuk, és létrehozta a Negyedik Birodalmat.

Mások teóriák szerint támaszpontok és bázisok vannak az Antarktiszon, ahol földönkívüliek élnek, és onnan szállnak fel a csészealjak, amik megjelennek az égen. Az amerikaik üzletet köthettek az idegenekkel, hogy az USA piszkálja őket, ha a földönkívüliek technikai trükkökre tanítják őket.

Az 51-es körzet: Az 51-es körzethez kapcsolódik az 1947-es Roswell-i incidens, amikor állítólag egy idegen lezuhant, a maradványait pedig az 51-es körzetbe vitték, aminek a létezését 2003-ig tagadták, valamint hamisítványnak neveztek minden képet és videót, ami onnan származott.

Azt napjainkban sem tudni, hogy a hadsereg pontosan mivel foglalkozik az 51-es körzetben, ám a CIA azt elismerte 2013-ban, hogy fegyvereket és felderítőeszközöket tényleg teszteltek a titokzatos bázison.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló