Vásárosnaményban ősgyíkot fotóztak?



A felvételeket nézegetve elbizonytalanodhat az ember, főleg akik a dinoszauruszokért oda vannak.


Így volt ezzel a boon.hu olvasója is, aki 2008-ban fotózott le telefonjával egy furcsa repülő lényt.

„Egy este kocogtam az utcánkban, amikor hirtelen hangos szárnycsapásokat és károgást hallottam. Ekkor elrepült felettem egy különös lény. Olyan szárnyai voltak, mint a denevérnek és vörös pikkelyei voltak. Én azonnal fogtam a telefonomat és fényképet csináltam róla. Csak az árnyképéről sikerült. Ekkor ez a valami messze járt” – állítja a portál olvasója.


A képek láttán jogosan felmerül az emberben a kérdés, hogy mi lehet ez? Talán egy gólya, keselyű, vagy más nagytestű madár? Talán egy kísértet, vagy szárnyra kapott mese? Lehet, hogy a térség „evolúciója” túl lassú és csak úgy kényükre, kedvükre pteranodonok repkednek a levegőbe.


Mindenesetre a múltban is voltak hasonló felvételek, amelyek az embert elgondolkodtathatják. Előfordult azonban, hogy már akkor is volt néhány gazfickó, aki ügyes hoax-fotókkal vezette meg az embereket?


Mi volt az a pteranodon?


Egy fogatlan repülő őshüllő volt. Szárnyfesztávolsága elérte akár a 6-7 méter hosszt. Egy hatalmas keselyűnek a háromszorosa. Ez lehetett a legnagyobb méretű őshüllő, amely vitorlázó repülésre specializálódott.

Felbukkant egy fénykép 1990-ben, ahol azt láthatjuk, hogy polgárháborús katonák végeztek egy hasonló lénnyel.
Innentől kezdve elindult a vadászat a fura repkedő lények ellen.

 

 

Forrás: boon.hu

Ajánló

Ajánló