Internetes zaklatásig fajult egy ártalmatlan vicc



Joe O’Brien és Natalia Kaiser nem hitte volna, hogy ilyen sok a keserű ember a világhálón.A Joe O’Brien szülei úgy döntöttek, hogy magukkal viszik a július közepére tervezett családi nyaralásra a tinédzser fiú barátnőjét, Natalia Kaisert, akivel már két éve alkotnak egy párt. A 17 éves fiatalok remekül érezték magukat a közös utazáson, amit természetesen fotókon is megörökítettek.

Az egyik ilyen képen a 17 éves pár Joe nagynénjének a külvárosi háza előtt pózolt. A fotó aranyos és ártalmatlan lett, ám Natalia mégis furcsának érezte, hogy úgy állnak az ingatlan előtt, ahogy azok a párok szoktak, akik akkor vették meg a saját házukat.

A lány végül úgy döntött, hogy szarkasztikusan fogj feltölti a Twitter-profiljára a fényképet, amihez ezt írta:
„16 és 17 évesen megvettük éltünk első házát. Annyira büszke vagyok, hogy milyen keményen dolgoztunk az elmúlt pár évben, hogy összejöjjön.”

A tinilány célja az volt, hogy megnevettesse a követőit, ám sajnos a szarkazmus nem esett le mindenkinek, ezzel pedig az ártalmatlan tréfa internetes zaklatásba csapott át, ugyanis záporozni kezdtek az elítélő üzenetek a diákokra.

Sokan azt kifogásolták, hogy a fiatalok a nyilvánosság előtt dicsekednek. Akadt, aki annak a véleményének adott hangot, hogy a fiatalokat elkényeztették a szülők, akik saját házat vettek nekik. Néhányan kétségbe vonták a tweet valódiságát.

Az egyik internetező még annak is utánajárt, hogy az Egyesült Államokban hány éves kortól lehet legálisan házat venni. Kiderült, hogy a korhatár 18 év, tehát egy 16 éves esetében csak egy hivatalos gyámé lehet a ház, amit akkor kap meg a fiatal, ha betöltötte a 18 éves kort. Ebből már sokan rájöttek, hogy nem Joe és Natalia a ház tulajdonosai.

Natalia elmondta, hogy alaposan megdöbbentette a rengeteg negatív üzenet. Joe arról beszélt, hogy a kedvesét privát üzenetekkel is zaklatták. Ezekben ostobának nevezték és szidalmazó szavakkal illették. Natalia ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy legalább rájött arra, hogy az emberek milyen könnyen megkeserednek az interneten.

Akadtak azonban olyan internetezők is, akik megnevetették a fiatalokat. Például miután kiderült, hogy a tiniknek jogilag nem lehet saját háza, még akkor is volt, aki mindenáron be akarta bizonyítani, hogy hogyan lehetne kijátszani a törvényt.

Akik nem borultak ki Joe és Natalia „új otthonán”, azok viccelődni kezdtek azon, hogy nekik nem volt pénzük tinédzserkorukban A fényképéből mém is született, ugyanis a LEGO és a Minecraft képei alá bevágták Natalia szövegét.

A lány nagyon élvezte a vicces hozzászólások olvasását, és elárulta, hogy természetesen ő sem különbözik a mai fiatalok nagy részéről, mert neki sincs spórolt pénze, amit arra költhetne, amire csak szeretne. Natalia hozzátette, hogy soha nem engedhetné meg magának, hogy saját házat vegyen a párjával, ráadásul egyikük szülei sem engednék meg, hogy 16 és 17 évesen összeköltözzenek.

Joe és Natalia fontos tanulsággal gazdagodott az esetből, hiszen mind a ketten úgy fogják fel a dolgot, hogy legalább első kézből tapasztalhatták meg, hogy milyen könnyen félremehet egy aprócska tréfa a világhálón, és mennyire egyszerűen internetes zaklatás áldozatává válhatnak az ártatlan emberek.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló