Palackban talált végrendeletet Jack Wurm, aki nem azt kapta, amire számított



Náci gabonakörök, a Horn-iratok és Daisy Alexander végakaratának hírét is sokan elhitték a XX. században.A hoax nem XXI. századi találmány, hiszen az álhírek régebb óta léteznek, ám például még a XX. században is nehezebb volt leellenőrizni egy-egy sztori valóságtartalmát, míg ma csak egy kicsit kell kutatni az interneten, hogy kiderüljön az igazság.

Íme a XX. század néhány legnagyobb átverése!

Daisy Alexander végrendelete: 1949-ben Jack Wurm a tengerparton bukkant rá egy üvegpalackra, aminek belsejében egy papírfecnit talált. A visszafogott életet élő szakács meglepetten olvasta az üzenetet, ugyanis abban ez állt:

„A félreértések elkerülése véget, a vagyonomat arra hagyom, aki megtalálja ezt a palackot. Az ügyvédemmel, Barry Cohennel fele-fele arányban osztozkodhat rajta. Daisy Alexander, 1937. június 20.”

Wurm azt hitte, hogy átverésről van szó, de néhány hónappal később, amikor találkozott néhány barátjával, akik a londoni katonai szolgálatból tértek haza, akkor az egyikük azt állította, hogy ő ismerte Alexandert, aki valóban meghalt egy bombázás során. Az elhunyt 12 millió dolláros vagyont hagyott hátra.

Wurm felkereste a megnevezett ügyvédet, aki hitelesnek találta a végrendeletet. A két örökös megállapodott, hogy 6-6 millió dollárt örökölnek. A sztorit a sajtó is felkapta, ám hamarosan kiderült, hogy az ügyvéd és Wurm hiába kereste azt az ingatlant, ami állítólag Alexanderé volt.

Később előkerült egy másik végrendelet, amiben Alexander az unokaöccsére és az unokahúgára hagyta a vagyonát. Végül Wurm 1987-ben úgy halt meg, hogy soha nem kapta meg az örökséget.

A Horn-papírok: 1932-ben kelt szárnyra a történelmi jelentőségűnek hitt, de hamis dokumentumokról szóló történet, amelyben W. F. Horn azt mesélte az újságoknak, hogy hatalmas családi örökséget talált a háza területén.

A dokumentumok között családfa, hivatalos iratok, térképek és naplók szerepeltek. Állítólag a nyugati part első telepeseitől származhattak a papírok, amik Horn elmondása szerint olyan állapotban voltak, hogy azt nem tudta megmutatni senkinek, ezért csak a másolatokat hozhatta nyilvánosságra.

Horn bejárta egész Amerikát, beszédeket és előadásokat tartott a családi emlékekről, történelmi jellegű írásokról, amelyek egyike egy 12 ezer áldozatot számláló csatáról szólt. Erről az ütközetről nem találtak más dokumentációt a kutatók.

Végül Horn beadta a derekát és megmutatta az eredeti dokumentumokat a szakértőknek, akik megállapították, hogy mind hamis.

Náci gabonakörök: A II. Világháborúban az amerikaiak rettegtek, hogy a németek támadást indítanak ellenük. Ezt a riadalmat súlyosbította az, amikor a keleti parton furcsa szimbólumok jelentek meg a gabonában, mert a farmokon talált alakzatok fontos amerikai nagyvárosokra mutattak.

A média felkapta a sztorit, ezzel nagyobb pánikot keltettek. A tanyaszomszédok ellenségesen méregették egymást, mert azt gyanították, hogy német besúgók szivárogtak be a köreikbe. Hamarosan kiderült, hogy a gabonakörök a véletlen alkotásai, ugyanis arról volt szó, hogy a farmerek zsákba csomagolt műtrágyát dobáltak le a traktoraikról. A műtrágya kiszáradt a napon, az emberek pedig ebbe láttak bele mindenféle alakzatot.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló