Gödöllő, Grassalkovich-kastély - Magyarország legszebb kastélya



Hazánk történelmi építészete kiemelkedő Európa szerte, legforgalmasabb királyi laka pedig a gödöllői Grassalkovich-Kastély. 

A csodás barokk építményt 1741-ben kezdtek el építeni. A királyi családnak igen nagy igényei voltak, így az építési folyamat eléggé elhúzódott, 1759-ben fejezték be. Hosszú volt ez az időszak, ám megérte várni, hiszen hazánk egyik legegyedibb, legfényűzőbb kastélya született meg belőle. Az évszázadok alatt több felújításon is átment, ám oly módon sikerült megőrizni korhűségét, hogy mikor az épületben sétálunk, úgy érezzük, mintha visszacsöppentünk volna mi magunk is abba az időbe. 

A kastély ma már múzeumként üzemel. A fővárostól viszonylag hamar, mindössze egy órás úttal oda lehet jutni Gödöllőre, egy napot bátran rászánhatunk erre a kirándulásra, hiszen nem csak a kastélyban várnak érdekességek, hanem a hatalmas birtokon is. Azt is érdemes bejárni, arról nem is beszélve, hogy a túra során rengeteg érdekes történetet hallhatunk a királyi családról. Mindezek mellett az egyik legnépszerűbb program még itt a fotózkodás, még hozzá a királyi család ruháinak másolatában. 

 

Ajánló

Ajánló