A kerti törpék hús vér emberek voltak



A kerti törpék valójában tényleg lehetnek szépek, kedvesek, giccsesek, vagy éppen „gonoszok”.


Történetük egészen az 1700-as évekig nyúlik vissza, amikor valóban még igazi hús vér emberek voltak, csak éppen törpe, vagy kisnövésűek.

Az angolok az 1700-as években valódi törpe növésű emberekkel tették színesebbé kertjüket, akiknek elég kevés pénzt fizettek szolgáltatásaikért.

 

A törpe embereknek bizonyos remeteként kellet élni az angolok szép kertjeiben a jól látható részeken, hogy az ismerősöknek tudjanak dicsekedni, nekik ilyen is van.


Az élő törpék számára a gazdag emberek biztosítottak kis házikókat kertjükbe. Szép ruhákat szabattak rájuk és a gazdánál mindig volt egy csengő. Amikor hívni akarta a törpét, akkor csengetett.

A munka szépnek és könnyűnek tűnt. Ugyanakkor kegyetlen is, hiszen uruk megparancsolta nekik, hogy engedelmességgel tartoznak nekik. Senkivel nem tarthattak kapcsolatot és a szerződés csak 7 hónapra szólt. Gyakran mezítláb kellett járniuk, hajukat, szakállukat nem vághatták és fürdeni sem lehetett nekik.

Az angol gazdagok vallásos képmutatása kimerült abban, hogy a kerti törpéknek színházat kellett játszani a bámészkodók számára. Igazán nem is az volt a fő ok, hogy törpék, vagy kis növésűek voltak, hanem egyfajta házi szerzetesként funkcionáltak.


A gazdagok ismerőseik felé így nagyzoltak, hogy ők milyen vallásosak.

Napjainkban a szomorú történeteknek már vége. Inkább a történet áttért egy vidám, vagy éppen giccses szenvedélyre, ami még nagyon sok embert a hatalmába kerít.


Forrás: lemon.hu

Ajánló

Ajánló