Álomútján ölték meg a lányt, akinek a hamvait az édesanyja szórja szét a világ körül



Gyilkosság áldozat lett a 21 éves Mia Ayliffe-Chung, akivel egy ausztrál hostelben végzett a támadója.Imádott utazni Mia Ayliffe-Chung, aki hamisítatlan hátizsákos turista volt. A 21 esztendős lány rendszeresen posztolt képeket a Facebook-üzenőfalán, ahol az ismerősei nyomon követhették, hogy éppen merre jár a kalandvágyó fiatal.


Mia Ayliffe-Chung utolsó utazása Ausztráliába vezettet idén augusztusban. A világjáró lány úgy tervezte, hogy 88 napot tölt el azzal, hogy alaposan megismerje álmai országa különböző tájait. Erről azonban már csak Mia édesanyja, Rosie számolhatott be a blogján, ugyanis a lányát meggyilkolták az álomúton.


Mia egy cukornád-ültetvényen szedte fel a köveket, hogy azok ne tehessék tönkre a mezőgazdasági gépeket. A turista rendszeresen posztolt Ausztráliából. Utoljára, 2016. augusztus 23-án, Queenslandből jelentkezett be a közösségi oldalra, ahova egy pokémonos videót töltött fel. Nem sokkal később meggyilkolták.


Mia egy hostelben feküdt az ágyában, amikor megjelent a 29 éves Smail Ayad, aki az ágyból cibálta ki a lányt. A francia állampolgár megkéselte, majd a medencébe hajította és a sorsára hagyta Miát, akit megpróbált megvédeni az útitársa, Tom Jackson, de ő húsz késszúrást kapott az arcára, a mellkasába, a gyomrába. Tomot kórházba szállították, de az orvosok minden törekvése ellenére, belehalt a sérüléseibe. Eközben a tettes rátámadt a helyszínre kiérkező rendőrökre, akik paprika spray-vel és elektromos sokkolóval tették ártalmatlanná a gyilkost.


Mia álomútja hirtelen és kegyetlenül ért véget. Az édesanyja, Rosie emiatt elhatározta, hogy végigjárja a lánya által tervezett utat, aminek a különböző állomásain szórja szét Mia hamvait, hogy így teljesítse be az álomutat. A gyászoló anyuka elárulta, hogy Mia barátai nem örülnek a tervének, mert ők azt szerették volna, ha otthon, Angliában helyezik végső nyugalomra Miát. Rosie úgy határozott, hogy létrehoz egy emlékhelyet Angliába, de a hamvakkal az eredeti terve szerint jár el.


Mia anyukája Kanadába, Új-Zélandra és Szingapúrba utazik, hogy szétszórja a lánya hamvait, közben felfedezi azokat a helyeket, amelyeket Mia látott, amelyek alakították a személyiségét, és meghallgatja azoknak a történetét, akikkel a megölt lány találkozott, mert szeretné jobban megismerni, megérteni Miát.


Rosie bevallotta, hogy csak akkor tud megbirkózni a veszteséggel, ha arra koncentrál, hogy most jött el a lánya ideje, a hostelben történtek pedig Mia elkerülhetetlen sorsa volt.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló