Brandy Young nem ad többé klasszikus házit a diákoknak



Lecke helyett valami sokkal fontosabbra szeretné megtanítani a gyerekeket a tanárnő.Elkezdődött az iskola, ami miatt a diákoknak alig marad szabadideje, hiszen reggel nyolctól kezdődik az oktatás, ami nem ér véget az utolsó kicsengetéssel, hiszen otthon meg kell írni a leckét, fel kell készülni a másnapi dolgozatokra, felelésre. Ha pedig még különórákra is jár a lurkó, akkor végkép nem marad ideje a családjára.


Általában egy gyereknek, ha komolyan veszi a tanulást, nem sok szabadideje marad az esti lefekvés előtt, ezért Brandy Young, egy texasi másodikosokat oktató tanárnő, úgy döntött, hogy véget fog vetni ennek a tarthatatlan állapotnak.


A tanárnő azzal kezdte a 2016-2017-es tanévet, hogy személyesen adott át egy levelet a szülőknek, amiben ez állt:


„Kedves Szülők!
A nyáron kutatást végeztem, aminek az eredménye alapján kipróbálok valami újat. Idén csak akkor kell házi feladatot írniuk a gyerekeknek, ha valamivel nem végeztek a tanítási idő alatt, de külön otthonra házit nem adok.


A kutatások ugyanis azt mutatták ki, hogy a házi feladat nem javít a gyerekek teljesítményén. Sőt! Arra szeretném kérni Önöket, hogy adjanak olyan elfoglaltságot a gyerekeknek otthon, ami hozzájárul a fejlődésükhöz. Vacsorázzanak együtt az asztalnál, olvassanak közösen, játszanak a szabadban, fektessék le aludni időben a gyerekeket!


Köszönettel:


Brandy Young”


Az egyik 7 éves kislány, Brooke anyukája a lányával együtt örült az új szabálynak, ezért a levelet megosztotta a Facebookon, ahol több, mint 65 ezer felhasználó megosztotta. Az anyuka elmondta, hogy főleg azért örül, mert szerinte is jó ötlet, ha nem terhelik túl a gyerekeket.


Young ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon jól tudja, hogy a diákok milyen keményen hajtanak nap, mint nap, ezért otthon más jellegű dolgokat kell megtanulniuk. A tanító elárulta, hogy szeretné a diákok egész személyiségét fejleszteni, amihez az kell, hogy hazaérve ne a házi feladattal kelljen foglalkozniuk.


Young nézeteivel nagyon sokan egyetértenek. A feltöltött levél alatti hozzászólásokban többen azt írták, hogy remélik, hogy más tanárok is rájönnek, hogy nincs szükség házi feladatra. A levélről készült képet feltöltő anyuka nagyon kíváncsi arra, hogy milyen lesz a gyakorlatban az újítás, valamint megemlítette, hogy nagyon örül, hogy a lánya felszabadultan mehet haza, délután pedig gyerekként viselkedhet, valamint többet lehet a családjával.


Young maga is édesanyja, emiatt különösen jól tudja, hogy mennyire fontos a család, ezért szeretné közelebb hozni a diákjait a saját családjukkal. Young hozzátette, hogy mindegy, hogy szeretni fogják-e az új módszert vagy sem, mert ő csak arra kíváncsi, hogy működik-e.


Young ötlete más tanároknak is megtetszett, és többen elgondolkodtak azon, hogy ők is kipróbálják. Ennek a fejleménynek Young különösen örült. A tanárnő azt üzente a kollégáinak, hogy amennyiben úgy érzik, hogy valamivel fejleszthetik a gyerekeket, akkor azt tegyék meg, hiszen abban az esetben, ha csődöt mond a dolog, akkor bármikor meg lehet azt változtatni.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló