Farmerként járhatjuk be a világot



Meglepően mindennapos munkák, amelyek közben utazgathatunk.Nem muszáj külföldre költöznünk, ha kevésnek érezzük a pár napos nyaralást arra, hogy megismerjük egy idegen ország nyelvét, kultúráját, állampolgárait, ugyanis legalább tizenegy hétköznapi munka teheti lehetővé, hogy beutazzuk az egész világot.


Utazás, turisztika: A legkézenfekvőbb, mivel ez a két munkaterület biztosítja a leginkább azt, hogy több poszton is megismerjük a világot. Dolgozhatunk például pilótaként, idegenvezetőként, utaskísérőként, de szállodai alkalmazottként is.


Önkéntes farmer: Egy szervezetnek köszönhetően a világ bármely táján vállalhatunk önkéntes munkát a farmokon. A segítségünkért cserébe lakhatást, ételt, mezőgazdasági oktatás kapunk. Rövidtávon egy életre szóló élmény lehet.


Pultos: A rugalmas beosztás miatt bőven marad időnk a szórakozásra. Ha pedig még csinos borravalót is kapunk, akkor lesz mit költeni az utazásra. Michelle Miller 30 éves kora előtt pultosként utazta be az összes kontinenst. Vegyünk példát róla!


Angoltanár: Az egész világon fontos, hogy az emberek beszéljenek angolul, emiatt rengeteg országban keresnek angoltanárt. Ha sikerül megcsípnünk egy ilyen munkát, akkor egy egész évet külföldön tölthetünk, miközben mi is tanulunk, hiszen megismerhetjük az idegen kultúrát, nyelvet, embereket. Ha nem akarunk egy teljes évig távol lenni a hazánktól, akkor nyáron is kimehetünk külföldre, hogy angolt oktassunk.


Ápoló: A világ összes országára jellemző, hogy szükség van ápolókra, ráadásul Nyugat-Európában ez hiányszakma. Ha van nyelvtudásunk, akkor különösen jó ötlet ápolóként elhelyezkedni külföldön.


Utazási blogger/író: Egy profin összerakott blog, a rajta látható hirdetésekkel és márkákkal együttműködve, lehetővé teheti, hogy kitermeljük az utazások árát. Az persze igaz, hogy ez a munka nem könnyű, hiszen szakértelemet követel, de amennyiben sikerül összehozni, akkor valóra válthatjuk az utazásról szőtt álmainkat.


Au pair: Ha szeretjük a gyerekeket, akkor több honlap is segít összehozni a jelölteket a családokkal. Ha au pair munkát vállalunk, akkor gyerekekkel játszhatunk, idegen kultúrákat ismerhetünk meg, és egy helyi családnál lakhatunk.


Importőr/exportőr: A nemzetközi kereskedelmet nem csak a kamionok és a hajók tartják mozgásban, hanem azok az emberek is, akik helyi mesterektől, művészektől megveszik a tárgyakat, amiket más országban eladnak.


Szabadúszó: Elaina Bird utazási blogger egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a világ bármely pontján dolgozhatunk, ha van nálunk okostelefon, laptop és wifi. Birdnek teljesen igaza van, hiszen akár egy ázsiai faluban, Kaliforniában, de Párizsban is lehetünk írók, fotósok, marketing szakértők, webdizájnerek, vagy sok minden mások. Érdemes kihasználni, hogy még soha nem volt olyan könnyű digitális nomádként élni, mint most.


Régész: Ehhez a szakmához el kell végeznünk az egyetemet. Ha érdekel a történelem, a reáltudomány, és szívesen töltjük irodán kívül, utazgatással a munkaidőnket, akkor számunkra nincs jobb munka a régészetnél.


Road: Sok zenekar nemcsak technikust és menedzsert visz magával a turnékra, hanem pakolóembereket is. Ez a munka azoknak való, akik igazán szívósak, mert gyakran hosszúak az éjszakák, ráadásul nehéz súlyt kell emelgetni.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló