A világ tíz legfélelmetesebb helyszíne



Véres múltú kastélyok, érdekes temetők és nemzeti értékeket jelképező emlékhelyek várják azokat a turistákat, akik kicsit jobban utánajárnak, hogy mi a legnépszerűbb nevezetességek múltja.St. Louis Temető – USA: Három római katolikus temetőt foglal magába a New Orleansban található St. Louis Temető. A legtöbb kripta a XVIII. és a XIX. századból származik. A legrégibb, és még ma is működő sírkert az 1-es számú St. Louis Temető, ahova csak csoportosan menjünk, mert rengeteg bűncselekményt követnek el a sírkertben. A St. Louis Temetőben, a Glapion családi kriptában pihen Marie Laveau, New Orleans Vudu papnője. A szóbeszéd szerint Delphine LaLaurie, a gyilkos előkelőség sírja is itt található.

Palermo kapucinus katakombái – Olaszország: Tulajdonképpen Szicília temetkezési helyeiről van szó, amelyek napjainkban amolyan „halotti turistalátványosságként” kapnak szerepet. 1559-ben a kolostor szerzetesei mumifikálták a halott testvéreiket és végső nyughelyre helyezték őket a katakombákban.

A szerzeteseket a mindennapi ruhájukba öltöztetve őrizték meg, valamint melléjük helyezték a vezeklésül viselt kötelékeiket is. Eredetileg a halott barátoknak szánták a kapucinus katakombákat, de később státuszszimbólummá vált. A katakombákat 1880-ban zárták be, de a turisták még ma is látogathatják. Az utolsó temetés 1920-ban volt, amikor a 2 éves Rosalia Lombardo talált itt végső nyugalomra.

Hill of Crosses – Keresztek dombja – Litvánia: A kis ipari várostól, Siauliai-tól 12 km-re, északra fekvő Kryzi Kalnasban az ország nemzeti zarándok központja, ugyanis az itt található Keresztek Dombját ezernyi kereszt tekinthető meg, mint a keresztény odaadás jelképe, illetve ez a kis domb emlékezteti a litvánokat a nemzeti identitásukra.

Európai osszáriumok: Az osszárium egy olyan szekrényt, épületet jelent, amelybe emberi csontmaradványokat őriznek. Ezt a fajta végső nyughelyet elsősorban ott használják, ahol kevés a temetkezési hely, emiatt nem lehet mindenkit a földbe temetni. A leghíresebb európai osszárium Párizs Katakombája, ahol több, mint 4000 szerzetes maradványa pihen.

A Mary King’s Close – Skócia: A mai napig mítoszok és rejtélyek központi helyszíne Mary King’s Close utcácskái, amelyek évekig Edinburgh alatt bujkáltak. Skócia régi városrészének sorsa 1645-ben pecsételődött meg, amikor pestisjárvány sepert végig a városon.

A legenda szerint a járvány miatt úgy döntött a helyi tanács, hogy befalazzák a városnegyedet, az áldozatokat pedig otthagyják meghalni. Ezért a döntésért kapta a város alatti negyed a becenevét, ami „a szomorúság utcája”.Aokigahara – Japán: A Fujitól északnyugatra található erdőbe a helyi önkéntesek évente „testvadászatra” indulnak, ugyanis rengeteg szétszóródott emberi csontokra bukkanhatnak a turisták, akik bemerészkednek ide.

Állítólag az Aokigahara a világ második legnépszerűbb helyszíne, ha öngyilkosságról van szó. Az első a San Francisco Golden Gate Híd. Az 1950-es évek óta több, mint 500 ember halt meg az erdőben, többségük öngyilkos lett, évente pedig átlagosan 30 ember végez magával a fák között.

A Machecoul Kastély – Franciaország: De Machecoul Gilles de Rais (1404-1440) tudhatta magáénak a kastélyt, ami napjaink egyik legfélelmetesebb helyszíne, hiszen Breton királya, aki Jeanne d’Arc bajtársa és Franciaország Marsallja volt, arról vált igazán híressé, hogy sorozatgyilkosként ölt, főleg gyerekeket. A sorozatgyilkost 1440. október 26-án végezték ki Nantes-ben. A kastély romokban maradt fenn. Az áldozatokat a kastély közelében temették el.

Poveglia – Velence: A középkorban három pestis járvány áldozatai éltek itt, ráadásul Poveglia nemcsak a haldoklók lakhelye és pestisgödör színhelye volt, hanem a leprásokat is ide száműzték. 1922-ben elmegyógyintézet nyílt a szigeten. Egy ott dolgozó orvost megtámadták az őrült betegek, akik feldobták az illetőt az épület tornyára. A ma már romokban lévő intézetben több, mint 160 ezer ember halt meg.Poenari Kastély – Románia: Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy Vlad Tepes otthonát kerestük fel, akkor a Poenari Kastély romjait kell felkeressük Wallachiában, mert történelmi tény, hogy ez volt Vlad igazi otthona, amit a XIII. század elején emeltek, Románia déli részén.

A XIV. században Poenari volt a Basarab uralkodók kedvenc kastélya. Az évek alak egymást váltották a nevek és a lakók, de végül a kastélyt mindenki magára hagyta. A XV. században III. Vlad rájött arra, hogy a kastély legnagyobb előnye az, hogy egy meredek szakadék mellett, egy magas sziklán áll.

Az uralkodó felújította, megerősíttette és az erődévé tette az épületet. Miután III. Vlad elhalálozott, a kastély romba dőlt. Napjainkban részben megnyitották a turisták előtt. akiknek egy 1500 fokos lépcsőn kell felmászniuk, ha el akarnak jutni a várba.

A Leap Kastély Várbörtöne – Írország: Az Offaly megyében található, Roscrea városától négy mérföldre északra fekvő Leap Kastély Várbörtönt 1250 és 1659 között építették. A Darby család tulajdonában lévő Várbörtönbe rengeteg embert bebörtönöztek, majd megfeledkeztek a rabokról. Amikor a helyreállítási munkálatokat végezték, akkor a munkások három teherautónyi emberi maradványt szállítottak el. Ezek valószínűleg az 1840-es évekből származtak.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló