Futurisztikus óriás gömb, amely tiszta vizet állít elő a tengerbőlA környezetvédelem és a művészet egyesül abban a projektben, amelyet a dél-koreaiak terveztek.

A hatalmas gömb úgy néz ki, mintha lebegne a víz felszínén.

Az alkotás Santa Monicánál épülne meg, a tetején lévő átlátszó üvegét a nap fénye éri, az alsó fém részen pedig a hullámokat képes visszatükrözni.


A gömb megcsodálásához a látogatóknak egy ösvényen kell majd lesétálniuk, hogy megnézhessék a 40 méteres szerkezetet.


A gömb azon túl, hogy látványa felemelő egy két éve kezdődött Land Art Generator Initiative verseny győztes alkotása is. Ezt választották a legszebb műremekké, amely a környezetvédelmet is támogatja.


A gömb létrehozásában az is szerepet játszott, hogy Kaliforniában folyamatos vízhiány van. Erre tervezték meg a Heerim Architechts vállalat munkatársai a gömböt, amelyben ivóvizet lehetne tárolni.

A felső üveg rész a napenergiát tudja hasznosítani, a vizet belül cirkuláltatja és tiszta ivóvizet állít elő a tengerből.


A több fennmaradó energiát pedig a part mentén lévő lakossági elektromos hálózat tudja hasznosítani. A gömb esztétikai szempontból is kiváló, amellett, hogy technológiailag is modernnek számít.


Forrás: lemon.hu

Ajánló

Ajánló