Tíz videojáték, ami jobban megijeszthet, mint egy horrorfilm



Ijesztő jelenetek rémisztik meg a játékosokat ezekben a programokban.Dead Space: A Dead Space legrémisztőbb jelenete egy jumspace, ami akkor érte teljesen váratlanul a játékost, amikor egy folyosón sétál. Valószínűleg a falakon lévő lyukak feltűntek, ám arra aligha számított, hogy az egyik lyukból kinyúlva, egy még nem látott csápos nekromorf hirtelen elkapja a lábát.

Alien Isolation: Ahogy telik az idő, a feszültség úgy válik egyre fojtogatóvá, mert a játékos tudja, hogy valahol ott van a szörny, de az még mindig nem akar előbukkanni. Amikor ezt végre megteszi, akkor a játékosra olyan erővel sújt le a kiszolgáltatottság érzése, hogy komoly lelkierő kell ahhoz, hogy folytatni tudja a játékot.

Silent Hill 3: A játék főszereplője Heather bemegy egy olyan szobába, ahol az egyik falra méretes tükröt akasztottak. Ebben a tükörben nem az látható, amire a játékos számítana, ugyanis fekete vérerek jelennek meg benne, majd ezek egy lefolyón keresztül „átfolynak” a játékos oldalára, ahol hússzerű anyaggal borítják be a padlót.

Eközben a játékos tükörképe nem mozdul, ő viszont pánikba esve próbálna kiszabadulni a szobából, aminek ajtaja időközben bezáródott.

The Evil Within: A The Evil Within tele van hidegrázós jelenetekkel, de ezek közül is a legfélelmetesebb az, amikor az emberi végtagokból összevarrt, pókszerű szörnyeteg velőtrázó sikollyal, vérözönnel kísérve megjelenik a padló alól.

F.E.A.R.: A rohangálás közben olyan rémisztő jelenségek bukkannak fel, amelyekkel nem lehet mit tenni. Ilyen Alma, a játékosokat folyton zaklató kislány, aki egy tejesen hétköznapi helyzetben ijeszthetett rá a leginkább az emberre.

Ez az a jelenet volt, amikor a játékos egy létrán mászik le, de amikor visszanéz, akkor meglátja a létra tetején álldogáló Almát, aki úgy tűnik, hogy egy karnyújtásnyira van, mégsem lehet reagálni a jelenlétére.

Amikor a játékos megnyugodna, akkor a létra alján olyan látomás bukkan fel az orra előtt, hogy arra biztos elpocsékolt egy tárat.

Until Dawn: Az Until Dawn nem olyan rémisztő, de ez is tartogat néhány olyan megoldást, ami egyedi módon ijeszti meg a játékost. Mivel ez egy PS4-exkluzív játék, ezért akadnak benne jelenetek, amelyek a DualShock mozgásérzékelős képességét használják ki, vagyis nem szabad kimozdítani a kontrollert a finoman billegő pozíciójából.

Ez eleinte könnyű, ám később megjelennek a mozgásra reagáló szörnyek, a játékosnak pedig úgy kell pozícióban tartania az irányítóegységet, hogy közben az arcába másznak ezek a rémségek. Nehéz lesz...

Resident Evil 4: A Resident Evil 4 legijesztőbb jelenete a játék vége felé található, amikor Leon bemegy egy épületbe, ahol egy látszólag halott lénybe botlik. A hullaszerűség nemcsak, hogy még mozog, hanem több is van belőle, ráadásul a játékos hiába szabadítja meg azokat a végtagjaiktól, fejüktől, egyszerűen visszanövesztik.

Bár a szörnyek lassan mozognak, mégis nehéz onnan kijutni a szűk folyosók miatt, ám mégsem ez készíti ki a játékost, hanem a szuszogós hang.

Layers of Fear: A Layers of Fear legrémisztőbb jelenete az, amikor egy gyerekszoba közepén a játékos bekapcsol egy játékkörhintát, amivel tulajdonképpen kezdetét veszi egy pokoli hullámvasút. A látvány nem interaktív, de az zseniális, ahogy folyamatosan és okosan kitalált ritmusban jelennek meg és váltogatják egymást a nyugtalanító zajok és látványelemek.

P.T.: A ritmus tesz igazán hátborzongatóvá ezt a játékot. Itt egy nem túl hosszú folyosón mászkál a játékos, aki miközben újra és újra megteszi a távot, egyre nyugtalanítóbb dolgokat tapasztal. Az apránként épülő feszültség akkor robban, amikor az addigra már ismerős rádióhang azt mondja, hogy „nézz hátra!”.

Resident Evil: Az első Resident Evil a legijesztőbb jelenete talán az, amikor a folyosón haladás során kívülről, hatalmas zörejjel ugrik be az épületbe egy zombikutya. A második rész erre a jelenetre játszott rá, amikor a zombikutya már nem az ablakon keresztül érkezett, hanem a plafonon várta a játékost.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló