10 ország, ahol a legboldogabb emberek élnekHol és miért élvezik az életet a helyiek?Elkeserítő, ha azt látjuk, hogy mindenki az orrát lógatva sétál az utcákon, és az se szívderítő, ha beszélgetésre kerül a sor, de csak a pesszimista világszemlélet, életuntság jön ki a másik száján. A világon akadnak azonban olyan országok, ahol a lakosság nagy része boldog.


Svájc: A csokoládénak köszönhetően nincs hiány endorfinban a gyönyörű országban, ahol nem ez az elsődleges oka annak, hogy az emberek élvezik az életet. Svájcban a helyiek sokat tesznek az egészségükért, ami a hangulatukra is hatással van, hiszen a mondás is úgy tartja, hogy ép testben, ép lélek lakozik.


Finnország: Ha a Forma-1-et vesszük alapul, akkor kicsit felvonhatjuk a szemöldökünket, hiszen Kimi Räikkönen nem véletlenül kapta a Jégember becenevet, ám a finnek azonnal mosolyogni kezdenek, ha belépnek az igazi finn szaunába. Habár Finnország összlakossága 5,2 millió fő, mégis 3,3 millió szauna található szétszórva a városokban.

 

Új-Zéland: Határtalan kék ég, mesés természet. Ennyi elég is, hogy az ember repessen az örömtől. A boldogságszintet tovább növeli, hogy alacsony a légszennyezés, ezért az emberek sokat időzhetnek a szabadban, ami az egészségre is jó hatást gyakorol.


Norvégia: Hatalmas fjordok, csodás gleccserek, zuhatagok és szép kilátópontok tesznek azért, hogy az emberek boldogok legyenek Európa és a világ egyik leggyönyörűbb országában. Norvégiában életünk végéig járhatjuk a természetet, aminek kincsestára kimeríthetetlen. Ha gondjaink vannak, akkor állítólag elég nekilódulni a norvég helyeknek, mert ez elfeledteti minden problémánkat.


Svédország:
A kutatások eredményei azt bizonyítják, hogy Svédországban nagyon magas az emberek elégedettségi indexe. Ez nagyban a „fika” nevű szokásnak köszönhető. Ez azt jelenti, hogy a svédek munka után sokszor leülnek kávézni, teázni, vagy csak gyümölcslevet inni a kollégákkal, rokonokkal, barátokkal. A boldogság alapja tehát a közös időtöltés, kötetlen beszélgetés.


Dánia: Évek óta a világ egyik legboldogabb országa a felmérések szerint, ami meglepő, ha ismerjük Dánia klímáját. A tél hideg és sötét, mégis a dánok lenyűgözően pozitívak, nyitottak, megbíznak egymásban, az országukban, és tiszteletben tartják a szokásokat. Mindez erősíti az összetartást.


Ausztrália: Az országban élők boldogságában nagy szerepet látszik a közösségi élet, amelynek helyszíne általában a szabadtér, például az egyik csodás park, ugyanis gyönyörű a természet, és alacsony a légszennyezés.


Amennyiben valakinek nincs barátja, akkor csak térjen be egy BBQ-bárba, ahol a hagyományos ausztrál finomságok biztos, hogy segítenek a barátkozásban.


Hollandia: Ne legyünk rossz májukkal, hogy pontosan tudjuk, hogy miért olyan boldogok a hollandok, ugyanis a helyiek híresek az aktív életmódjukról. Sokan reggel kerékpárral mennek a munkahelyükre, iskolába, mert egyáltalán nem okoz problémát számukra a néhány kilométer bicajozás.


Izland: Vadregényes strandok, vulkánok, meleg források, álomszép táj biztosítja, hogy Izland népe az egyik legboldogabb legyen a világon.


Kanada:
Teljes joggal lehetnek büszkék a helyiek Kanada nemzeti parkjaira, óriás tereire, sziklás hegyeire. Ha meg akarjuk érteni, hogy miért olyan boldogok a kanadaiak, akkor egyszer mindenképpen el kell utaznunk hozzájuk.


(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló