Világhírű nevezetességek, amelyek hatalmas csalódást okoztak



A turisták kegyetlenül leszólták a híres látványosságokat.Minden városnak megvan a maga legnagyobb nevezetessége, amit azonnal rávágunk, így például Párizsról nyomban az Eiffel-torony jut az eszünkbe, míg Londonról a Big Ben. Ennek oka, hogy szinte minden útikönyv, utazási magazin azt ajánlja, hogy ezeket nézzük meg. Ha azonban eljutunk egy-egy világhírű nevezetességhez, akkor nem egyszer előfordul, hogy hatalmasat csalódunk, mert az élőkép köszönőviszonyban sincs a korábban látott fotókkal.


Amennyiben nem akarunk a helyszínen, nem egyszer több órás sorbaállás után, csalódni, akkor most megismerhetjük a legnagyobb közösségi utazós oldal felhasználóinak véleményét a világ hét leghíresebb látványosságáról.


Sixtusi kápolna, Vatikán: Ha azt gondoljuk, hogy Rómába nincs is értelme elutazni, ha kihagyjuk a Vatikánt és a Sixtusi kápolnát, akkor tévedünk, ugyanis egyáltalán nem olyan lenyűgöző a nevezetesség, mint azt az útikönyvek reklámozzák.


Az egyik turista ezt írta a Sixtusi kápolnáról: „Más művészeti alkotásokkal összehasonlítva, amiket Rómában vagy Firenzében biztos, hogy megnézel, nem lesz olyan különleges, mint amilyennek az iskolában tanultam. Nem tudom, hogy a szándékos alacsony megvilágítás miatt volt-e, de az biztos, hogy nem illetődtem meg annyira, mint eleinte gondoltam.”


Stonehenge: A csalódott turisták szerint csak egy halom kőhalom, ami igazi pénzrablás.

„A közelmúltban elmentünk az öreg sziklákhoz, ami keserű csalódást okozott. A tévében nagyon jól nézett ki, de a valóságban sokkal kisebb és nem olyan izgalmas, mint eleinte elhitetik az emberrel. Ne pocsékold rá a pénzed! Inkább vegyél egy BigMac-et, vagy cipőt a gyerekednek!”


Eiffel-torony, Párizs: „Túl nagy, túl csúnya, rengeteg ember. Jobban tetszett a Blackpool-torony vagy a Rock d’Enfer. Legalább a folyó szép volt.”


Párizsi diadalív: A francia főváros úgy látszik tobzódik a csalódást keltő nevezetességekben, mert a diadalívet is leszólták a turisták.


„Milyen buta helyszín ahhoz, hogy idetegyenek egy turistalátványosságot! Miután kis híján megölettem magam, miközben a körforgalmon próbáltam átverekedni magam, végre sikerült eljutnom a diadalívhez, de bárcsak ne tettem volna!


Hatalmas a tömeg, mire felengednek rá. Muszáj volt lépcsőn felmennem (pedig túlsúlyos vagyok), ráadásul egy borzalmas bélgáz problémákkal küzdő úriember mögött. Soha többé nem csinálom meg ezt!”


Big Ben, London: Parlament, óriáskerék, Big Ben. Ez mind az angol fővárosban, de a csalódott turisták szerint nem kell annyira izgalomba jönni.


„Óóó, a Big Ben a Parlament épületéhez kapcsolódó óratorony, amely ekkor-akkor megkondul? Azt tanácsolom, hogy inkább nézd meg interneten, mert ott sokkal jobban néz ki, mint a szelfibotos turistákkal megtömött helyen. Néhány ragadozómadár igazán elpusztíthatná a galambokat.”


Golden Gate híd, San Francisco: A világ egyik mesésebb hídja se nyerte el a turisták tetszését.

„Egy híd, amit felhők takarnak be. Azt tanácsolom, hogy vegyél egy képeslapot, mert akkor többet fogsz látni belőle. Szerintem az öbölhíd szebb.”


Ulur (Ayers Rock), Ausztrália: Ha sziklamászást terveznénk, akkor csalódni fogunk.

„Gyerekkoromban megmászhattam az Ayers Rockor. Most elvihettem a gyerekeimet, hogy ők is megtegyék. Három napot vártunk, de nem kaptunk engedélyt a mászásra. Hatalmas csalódás. Túl sok a PC hülyeség.”


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló