Szellemjárta hotelek halottak napjára



Hova utazzunk, ha igazi borzongásra vágyunk október végén?Nagy szerencsénk van az idei halottak napjával, hiszen hosszú hétvégével ünnepelhetjük, ez pedig kiváló alkalom arra, hogy elutazzunk egy városlátogatásra, amely során ellátogathatunk, megszállhatunk egy-egy olyan szállodában, amelyben állítólag szellemek kísértene.


Hotel Burchiantia: Firenze luxusszállodájában igazán furcsa dolgok zajlanak le éjszakánként. A vendégek titokzatos suhogó hangokat, éles csikorgásokat, puffanásokat hallanak. A beszámolók szerint a zajokért az a kisgyermek a felelős, aki az üres folyosókon bukkan fel esténként, ám nem ő az egyetlen szellem, ugyanis volt, aki arról mesélt, hogy reggel látott egy karosszékben kötögető idős asszonyt.


A hotel alkalmazottjai arról meséltek, hogy többször érezték, hogy valaki hátulról meghúzza a hajukat, valamint egy kislány kuncogását is hallják esténként.


Hotel del Coronado: Az 1800-as évek végén épült a szálloda San Diegoban. A legenda szerint 1892-ben Kate Morgan kivette a 302-es szobát, hogy találkozzon az elhidegült férjével. A találkából nem lett semmi, mert Kate nem jelent meg. A holttestét majdnem egy héttel később találták meg a hotel közeli strandhoz vezető lépcsőn.


Az asszony halálának körülményeit sosem sikerült kideríteni, ezért nem csoda, hogy Kate füstszerű szelleme a mai napig felbukkan a szállodában, főleg a 302-es szobában, ahonnan bizarr, kísérteties hangok szűrődnek ki.


Ballygally-kastély: Az észak-írországi kastélyt 1625-ben építették. Ez az egyetlen XVII. századi kastély, ami még ma is szállodaként üzemel. Az épülethez fűződő legenda arról mesél, hogy az itt élő Lord James Shaw fiúgyermekre vágyott, de a felesége lányt szült. A férfi annyira dühös lett, hogy a toronyszobába zárta Lady Izabellát, aki nem bírta a fogságot, és őrületében kivetette magát az ablakon.


A történet másik verziója szerint a nő megcsalta a férjét egy tengerésszel. A viszonyra rájött a férj, és féltékenységében a toronyablakból dobta ki a feleségét. Lady Izabella azóta is a folyosókon kísért. Gyakran bekopog az ajtókon, majd hirtelen eltűnik, aminek következtében zöld köd marad utána.


Nem Lady Izabella az egyetlen szellem, ugyanis sokan látták Madame Nixon kísértetét, aki selyemruhában sétálgat a kastély kertjében.


Langham Hotel: 1865-ben épült a londoni luxusszálloda, amit bombatámadások értek a második világháborúban. A romos állapotban lévő épületet a Hilton szállodalánc vette meg. A renoválás közben többen panaszkodtak arra, hogy szellemeket láttak.


Miután elkészült a pazar szálloda, már a folyosókon bolyongó német katonákról, komornyikról szóltak a hírek, de volt, aki Napóleonnal is találkozott.


Toftaholm Herrgard: Svédország hatszáz éves kastélyszállójának történelme a királyok és lovagok idejébe nyúlik vissza. Ha ebbe a szállodába vezet az utunk, akkor számítsunk arra, hogy megmagyarázhatatlan szomorúság lesz úrrá rajtunk.


A legenda szerint egy parasztfiú szelleme okozza ezt az érzést. A fiú beleszeretett a birtokos lányába, de a szerelmük nem teljesülhetett be, mert a kisasszonynak hozzá kellett mennie ahhoz a férfihoz, akit az apja kijelölt neki.


Az esküvő napján a parasztfiú nem bírta elviselni a bánatot, és ezért felakasztotta magát egy szarufára. A szomorú lelke azóta a 324-es szobában kísért.


Shieldhill-kastély: Edinburgh szállodájában egy szürke ruhás hölggyel találkozhatunk össze, aki a XVII. században élt itt, és a kastély akkori urának volt a rokona. A szellem szomorú története úgy szól, hogy a kastélyt megszálló katonák megerőszakolták az asszonyt, aki szégyenében öngyilkos lett.


Egy másik legenda szerint Lady Grey beleszeretett az egyik szolgálójába, de ezt a szülei ellenezték, hiszen rangon alulinak találták a komornyikot. A nő nem bírta elviselni a bánatot, és öngyilkos lett. A szellem főleg akkor szeret megjelenni, ha gyermek is van a közelben.


Eureka Springs: Arkansas viktoriánus stílusban épült szállodája korábban rákkutató kórházként és iskolaként szolgált. Ennek eredménye, hogy gyermek szellemekkel találkozhatunk a konyhában. A 218-as szobában egy kőfaragó szelleme kísért.


(Forrás: femcafe.hu, life.hu)

 

Ajánló

Ajánló