Durva dolgokról meséltek a szállodák alkalmazottai



A tisztaság hiánya, öngyilkosságok és a drogtúladagolás is szóba került a fórumon, ahol hotelekben dolgozók beszéltek a munkájukról.Ha utazunk, akkor nagy gondot fordítunk arra, hogy hol fogunk megszállni, és reménykedünk, hogy a kiválasztott szállás ugyanolyan jó lesz, mint ahogy azt a katalógusban, interneten láttuk és olvastuk.


Ám előfordul, hogy hatalmasat csalódunk. Ennek több oka lehet. Például a tisztaság hiánya, vagy az, hogy az internetes értékelést valójában nem az utasok írták, hanem az adott szállás alkalmazottai adtak pozitív értékelést.


Erről és sok más, sokkoló dologról meséltek a szállodák munkatársai az egyik fórumon, ahol azt tanácsolták, hogy mindig a hónap első vasárnapján foglalunk szobát, lehetőleg közvetlenül a hotelnél, mert akkor a legjobb szobát kapjuk.


Ha lehet, akkor kérjünk sarokban lévő szobát, mert általában azok nagyobbak. A legfontosabb pedig a borravaló, mert csodákat tehet, persze csak akkor, ha a következő durva titkok után még lesz kedvünk szállodába menni.


A tisztaság hiánya: Az egyik fórumozó mindig koszos törülközőket ad, ám azoknak jó illata van, mert a vasalás után textilfrissítővel fújja be őket. Egy Peri nevű hozzászóló megemlítette, hogy a takarítónő ugyanazzal a törlőkendővel tisztítja az egész szobát, tehát a vécédeszkát és a mosdókagylót is.


Emellett a szekrényeket nem takarítják, ezért egy hétig is ott maradhat a vendég koszos cucca, alsóneműje. A tévé távirányítóján pedig sokkal több a kórokozó, mint a vécéülőkéken, mert azokat legalább áttörlik valamennyire, de a kapcsolókat csak nagyon ritkán.


Az ágyi poloskákkal kapcsolatban azt tanácsolták, hogy mindig nézzünk szét, hogy vannak-e poloskák a szobában. Ennek keretében emeljük fel az ágyneműt, hogy a matracot is átvizsgálhassuk. Keressünk rajta fekete pöttyöket, vagy akár vércseppeket!


Leanne a ’90-es években egy londoni szállodában dolgozott szobalányként. Ő arról írt, hogy az edényeket a szobákhoz tartozó fürdőkben kellett elmosniuk, majd az egyik használt törülközővel törölték szárazra.


Az is kiderült, hogy a díszpárnákat és az ágytakarókat ritkán, vagy soha nem mossák, ráadásul ezeket a padlóra dobják az ágy áthúzása közben. Egy olcsó szállodában dolgozó személy arról beszélt, hogy a szobákban lévő poharakat kézmosó szappannal mossák el azokat, a kiskanalakon pedig nem ritkán drogot találnak takarítás közben.


A matracokat sok helyen csak átfordítják, ha el kell takarni egy nagyobb foltot, szennyeződést. Egy hotel menedzsere azt is leírta, hogy rengeteg matracot dobnak ki minden évben a különböző foltok miatt, amit nem kizárólag a vörösbor okozott.


Részeg és hűtlen vendégek: A fórumra érkező hozzászólások esetében nem meglepő, hogy a recepciósok azonnal kiszúrják, ha valaki a szeretőjével érkezik, ám őket ez kicsit sem érdekli. Egy vermonti hotel recepciósa elmesélte, hogy egyszer felhívta a vendéget, hogy a szobában felejtett valamit. A hívást az illető felesége fogadta. A nő azt mondta, hogy a férje nem lehet Vermontban, mert Toledóba ment egy fogorvosi konferenciára. Kellemetlen!


Egy hotelmenedzser arról mesélt, hogy sok részeg nyit be a szobája ajtaján, mert azt hiszi, hogy az a vécé. Az sem ritka, hogy a vendégek meztelenül zárják ki magukat a szobából. Ilyenkor kénytelenek lemenni a recepcióra egy kulcsért.


Drog, halálesetek, koszos ágyneműk: Farhad elmondta, hogy a szállodák alkalmazottai hallják az intim együttléteket, még akkor is, ha a vendég felhangosítja a tévét. Arról is beszélt, hogy egyszer olyan szobát adott át egy új vendégnek, amelyben néhány nappal korábban meghalt valaki.


A harmadik történetében egy férfi a barátnőjével érkezett a hotelba, és megkérte a recepcióst, hogy amennyiben a felesége keresi, akkor mondja azt, hogy nem tudja, hogy hol van. Az illető neje ezt eljátszotta korábban.


Susan arról mesélt, hogy 2009-ben egy olyan szállodában dolgozott, ahol minden szobában volt jakuzzi. Az egyik esetben egy nő gyakorlatilag halálra forrázta magát. Marco 8 évig dolgozott Las Vegas egyik híres hoteljében, ahol nagyon sokan meghaltak. A legtöbb vendéggel drogtúladagolás végzett, de akadtak öngyilkosságok is, valamint halálos balesetek, ám ezek nem kerültek be a hírekbe.


A legszomorúbb halálesetről egy 5 csillagos mexikói hotel alkalmazottja mesélt. A történetben egy kedves, ránézésre szegény, idős házaspár tért be a szállodába, ahol a legjobb borokat itták és a legfinomabb ételeket ették, ezért mindenki azt hitte, hogy ünnepelnek.


Másnap holtan találták őket a szobájukban. A búcsúlevelükben megköszönték a hotel kedvességét, bocsánatot kértek a takarítónőktől, de kénytelenek voltak a hotelban túladagolni magukat, mert nem akarták, hogy a családtagjaik találjanak rájuk.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló