Plázacicából afrikai nomád lett a 31 éves nő



 

Új szerelem miatt változtatta meg az életét Noelle Herzog.San Francisco plázacicáinak sorát erősítette a 31 éves Noelle Herzog, aki egyik napról a másikra úgy döntött, hogy lecseréli a dúsgazdag életet, és inkább Afrikába megy, hogy nomádként éljen. Herzog nem azért döntött az életmódváltás mellett, mert állandó életveszélyre vágyott, hanem azért, mert beleszeretett egy yorkshire-i zoológusba, akivel 2009-ben találkozott egy tanzániai szafariutazás során. A véletlen találkozás óta Herzog élete szegényes, de annál kalandosabb.


Herzog, akinek 7 fiú és 3 lány testvére van, elmesélte, hogy korábban kabriót vezetett, Gucci táskát hordott, és a leghíresebb divattervezők holmiját viselte. Mindez azonban megváltozott, amikor 7 évvel ezelőtt megismerte a 37 éves Andrew Molinarit, ám nemcsak a Molinak becézett férfi lopta be magát az egykori plázacica szívébe, hanem a Ruaha Nemzeti Park is. Herzog és párja azóta a parkot tekinti az otthonának, a szomszédaik pedig az oroszlánok, az elefántok és a leopárdok.


A nő úgy véli, hogy az édesapjától örökölhette a kalandvágyát és az utazás iránti szenvedélyét. Az is kiderült, hogy Herzog antropológiát tanult a főiskolán, és eredetileg terepgyakorlatra érkezett a parkba, ami annyira elnyerte a tetszését, hogy a diplomaosztója után visszatért, és ekkor talált rá a szerelemre is.


A brit Moli már évek óta Afrikában élt, ugyanis az édesapja munkája miatt ide kellett költöznie. A vadvilágszakértő már gyerekként megszerette a vadon élő állatokat, akiket szívesen tanulmányoz, ezért zoológus lett, de idegenvezetést is vállal.


Miután a pár eldöntötte, hogy szeretik annyira egymást, hogy közös életet kezdjenek, letelepedési engedélyt kértek, hogy a nemzeti parkban lakhassanak. Ezt csak úgy kapták meg, hogy vállalták a turisták elszállásolását.


Most közös vállalkozásuk van, amelynek keretében kis turistacsoportoknak tartanak túrákat, hogy az emberek hajmeresztő közelségben nézhessék meg a vadállatokat, elefántokat, zsiráfokat, vízilovakat, csimpánzokat, akik a természetes élőhelyükön élhetnek.


Herzog és párja először a Nagy Ruaha folyónál éltek, hogy legyen hol mosniuk, ám ez a hely hemzsegett a krokodiloktól. A pár végül azért költözött el, mert egy ár elöntötte az otthonukat. Most egy kempingszerű helyen laknak, ahol hat sátor található, ám ritkán vannak otthon, mert inkább a vadonba alszanak és a természetet járják.


Mivel a nemzeti parkban tilos a vadászat, ezért Herzog és Moli kénytelen a természetesen előforduló növényeket enni, vagy beutazhatnak a legközelebbi községbe élelmiszerért. Ez 155 mérföldes utat jelent. A megvett ételeket, valamint a halat és a húsokat napenergiával működtetett hűtőben tárolják.


Moli elmondta, hogy a vadonban nőtt fel, ezért úgy gondolja, hogy képtelen lenne visszatérni az emberek közé. A férfi az afrikai városlakókat is kerüli, valamint szerinte New Yorkban kirabolnák és megvernék, mert ő a vadon szakértője, nem az utcáké.


Moli hozzátette, hogy szerinte 13 ezer évvel később jött a világra, mint kellett volna, hiszen barlangi emberként érzi jól magát. Ezen az a tény sem változtat, hogy a férfi már 12-szer kapott maláriát, puskával a feje fölött alszik, és egyszer majdnem megölte egy elefánt.


Herzog alkalmazkodása már nem volt ennyire zökkenőmentes. Saját bevallása szerint eleinte nagyon nehéz volt a számára a vadonban élnie. Ennek legfőbb oka, hogy nem érezte biztonságban magát az erdőben.


Ez akkor változott meg, amikor Herzog egyedül olvasott a dzsungelben, és hirtelen zörögni kezdtek a falevelek, az ágak, majd megjelent egy leopárd. A nő párja nem volt a közelben, de szinte hallotta a hangját a fejében, hogy tudatnia kell az állattal, hogy ember, vagy visszahúzódik a székébe. A másodperc töredéke alatt úgy döntött, hogy felugrik a székből, és megmutatja a leopárdnak, hogy az övé a terület.


A leopárd morgott, de végül elment, Herzog pedig ekkor vált igazi dzsungellakóvá. Ma már ő sem szívesen hagyná el a parkot, mert számára ez a földi paradicsom. A baj csak az, hogy a szerelmesek családot akarnak alapítani, egy kisbaba pedig remek célpont a vadállatok számára, tehát néhány évre muszáj lesz elhagyniuk az otthonukat, de amint elég nagy lesz a gyerek, vissza fognak költözni a vadonba.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló