Érvek az olasz utazás mellett



Megcáfolhatatlan tények, amelyek miatt minden hétvégét Olaszországban tölthetnénk.A fapados repülőjegyeknek köszönhetően, olcsón juthatunk el a világ néhány nagyvárosába, így Olaszország legszebb helyeire is, ám ez csak egy érv a sok közük, ami amellett szól, hogy, hogy néhány napot az olaszoknál töltsünk.

Olaszországban élmény enni és inni: A porcukros olasz reggeli azonnal leveszi a lábukról az édesszájúakat, de akkor sem maradunk éhen, ha nem szeretjük az édesek, hiszen lépten-nyomon betérhetünk egy hangulatos étterembe, ahol pizzák, tésztaételek és desszertek egész sorát ehetjük végig.

Olaszországban a fagylaltot sem szabad kihagyni, hiszen itt kapjuk meg a világ legjobbját, főleg akkor, ha a San Gimignanóban fagyizunk. Természetesen az olasz kávéról sem feledkezhetünk el. Az itt kapható fekete úgy felpörgeti az embert, hogy biztos nem fog gondot jelenteni az egész napos városnézés.

Olaszország északi részén este hat és nyolc között ihatjuk az aperitivót, ami egy vacsora előtti ital. Az olasz étkezés egy igazi életérzés, ugyanis sokan az éttermek elé ülnek, hogy beszélgessenek, italozzanak, nézzék az utcán elhaladó turistákat.

Ha szeretjük az alkoholt, akkor Toscana testes vörös borát meg kell kóstolnunk, de a Chianti-régió, a Montalcino és a Montepulciano pincék is igazi kincseket rejtenek. Ugyanilyen kötelező ital prosecco vagy az olasz habzóbor, amit északon, a prosecco otthonában kell megkóstolnunk.

A Conegliano és a Valdobbiadene körül látható lankás dombok, amik valójában az Alpok és a Dolomitok déli nyúlványai, remek borszőlő lejtőknek adnak otthont. Itt rengeteg borászat kínálja saját minőségi termékeit. Sok pincének saját étterme és panziója van. Ha nem akarunk kimaradni a kóstolásból, akkor ne autóval, hanem gyalog vagy két keréken közelítsük meg a tájat!

A városi séta felér egy időutazással: Olaszország történelme rendkívül gazdag, emiatt lépten-nyomon olyan érzésünk támadhat, mintha visszarepültünk volna az időben. Az ilyen történelmi sétákra kiváló például a Forum Romanum, Siena, vagy Firenze.

Némely partszakasz olyan, mintha a Karib-térségben lennénk: Olaszországban több mesés partszakasz található, de a legszebbek Szicílián és környékén kereshetők fel. Szicília egyik legjobb strandja a San Vito Lo Capóé, ahol fehér homok, pálmafák és a jellegzetes hegy kelthet olyan érzést, mintha a Karib-térségben pihennénk.

Lampedusa szigetén is vár ránk egy álomszép strand, a Baia dei Conigli, ami a világ legszebb strandjainak listáján is szerepel. A homok itt egészen világos, a tenger lassan mélyül, és kristálytiszta. A strand közelében található az Isola dei Conigli. A csak hajóval megközelíthető szigeten az álcserepesteknősök rakják le a tojásaikat.

Nagyszerű gyógyfürdők, amelyekért néha fizetni se kell: Az olasz tengerpartokat mindenki ismeri, de azok már jóval kevesebben vannak, akik az olasz gyógy- és termálfürdőkről is hallottak. Az olasz gyógy- és termálfürdők mellett szól, hogy sok a szabadtéri medence.

Mivel ezeknek a vizét állandó hőmérsékleten tartják, ezért télen is használhatóak. Az ingyenes medencékben sok helyivel találkozhatunk, ők pedig szívesen beavatnak olyan titkokba, hogy hogyan készítsük el a iszappakolást.

Gyerekekkel is remek célpont: Családi nyaralásra is tökéletes választás Olaszország, hiszen a kicsik, a nagyok és az idősek is megtalálják a maguk szórakozását. A gyerekeknek az étkezéssel sem lesz problémájuk. Emellett rengeteg gyerekbarát program közül válogathatunk.

Hihetetlenül fotogén ország: Az országban rengeteg, több száz éves épület található. De tévedés lenne azt feltételezni, hogy csak a történelmi nevezetességek fotogének, hiszen a természet is képeslapra kívánkozik, így például a velencei lagúnák, az Amalfi-part sziklaszirtjeire épült városok, a firenzei naplemente.

Életre szóló élmény Olaszországban kirándulni: Az utolsó érv főleg akkor igaz, ha a Via Francigena zarándokutat, az Amalfi-part túraútvonalat és az Istenek útját (Santiero degli Dei) választjuk az olasz utazás programjaként.

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló