Amire karácsonykor igazából vágyunk



Nem az ajándék a legfontosabb a csillagjegyek számára.A karácsonyhoz rengeteg minden kapcsolódik, így például a szervezés, díszítés, vendéglátás, nagy beszélgetések, és persze, az ajándékok. Mivel ilyen sokrétű az ünnep, ezért a csillagjegyek számára is más-más rész jelenti a legfontosabb dolgot.

Kos: Az év legkiemelkedőbb ünnepe számunkra a karácsony, mert úgy gondoljuk, hogy nem lehet teljes az év, ha hiányzik belőle a családi ünnep. Mivel ezt a hozzáállást szeretjük megtartani magunknak, ezért mások azt hihetik, hogy egyáltalán nem érdekel a szeretet ünnepe.

Legbelül arra vágyunk, hogy a legmeghittebben, a szeretteink körében töltsük a karácsonyt. Emellett imádunk ajándékokat venni. Jellemző ránk, hogy gyorsan megszerezünk mindent. Az ünnepi programokat hatékonyan szervezzük meg. Fontos, hogy főszerepet kapjunk az előkészületekben, mert akkor úgy fogjuk érezni, hogy mi tartjuk össze a családot.

Bika: Idillikusan és szentimentálisan várjuk az ünnepet, amit a gyerekkori szép emlékek és a hagyományok tesznek varázslatossá. A lelkünk gyermeki részét elönti a melegség, ahogy megérzi a karácsonyi illatokat, és meglátja az ünnepi díszeket, éppen emiatt az okozza nekünk a legnagyobb örömöt, ha újra gyerekek lehetünk.

Imádunk örömet szerezni a szeretteinknek, úgyhogy komoly figyelmet fordítunk arra, hogy a legmegfelelőbb ajándékot válasszuk ki nekik. Vásárolni és főzni nem szeretünk, de a díszítést szívesen elvállaljuk. Jellemző ránk, hogy lélekben éljük meg az ünnepet.

Ikrek: A karácsonyról a jó beszélgetések jutnak eszünkbe. Számunkra az a legfontosabb az ünnepben, hogy végre összegyűlik a család, mindenkiről megtudhatunk mindent, eszmét cserélhetünk, alaposan kibeszélhetünk mindent.
A tervezést, szervezést, ajándékvásárlást, főzést, ajándékozást is szeretjük. Ilyenkor próbáljuk felidézni a gyerekkorunkat, vagy próbálunk ismét gyerekként viselkedni. Mindenki számára az a legjobb, ha hagyják, hogy alaposan kiéljük magunkat karácsonykor.

Rák: Az a legfontosabb számunkra, hogy együtt legyen a família apraja nagyja, hiszen számunkra a családról szól az ünnep. Szeretünk mindenkinek örömet okozni, ezért a tökéletességre törekszünk. Ehhez hozzátartózik az, hogy a ház dekorációjának és a karácsonyfának gyönyörűnek kell lennie.

Az ünnepi asztalnak roskadoznia kell a szeretteink kedvenc ételeitől, az ajándékok pedig csak olyanok lehetnek, amire kifejezetten vágyott a család. Karácsony kicsit sem rólunk, hanem mindenki másról szól. Ha teljesítjük a küldetésünket, akkor igazán boldogok leszünk.

Oroszlán: A karácsonynak rólunk kell szólnia. A szervezésben az a célunk, hogy olyan fényes, elegáns eseményt hozzunk össze, amitől mindenki szája tátva marad. Az ajándékok esetében próbálunk a lehető legnagyvonalúbbak lenni, de ezzel is csak az a tervünk, hogy elkápráztassunk másokat, akik el fognak halmozni a dicsérettel.

Természetesen szeretjük a családunkat, és szívesen szerzünk nekik örömet, de a karácsony elsősorban a látszatról szól, mert számunkra ez egy előadás, amiben mi kaptuk a főszerepet. Akkor érezzük leszünk a legboldogabbak, ha megtapsolnak azért, amit karácsonykor összehoztunk.

Szűz: A meghittségbe csomagolt hasznos, praktikus ajándékokról, megoldásokról szól számunkra a karácsony. A praktikusság hívei vagyunk, de a család kedvéért eljátsszuk a karácsonyt, amit próbálunk a lehető legszebbé varázsolni, de a lelkünk mélyén csak egynek tartjuk a sok ünnep közül. A felhajtás és a nagy társaság nem nekünk való, mert meghittségre, szűk családi körre vágyunk.

Amikor az ajándékok kibontására kerül a sor, akkor nagyon örülünk, ha azt kapjuk, amire a legjobban vágytunk, de ezzel kapcsolatban is azt érezzük, hogy ez csak természetes, hiszen ez jár nekünk azok után, amit megtettünk a karácsony miatt.

Mérleg: Idillikusan állunk hozzá a karácsonyhoz, amiről gyerekként és felnőttként is sok szép emléket őrzünk a szívünkbe. Nagyon szeretünk a családunkkal lenni. Szívesen meghallgatjuk őket és beszélgetünk.

Számunkra az jelenti az igazi örömöt, ha boldoggá tehetjük a szeretteinket. Ennek érdekében arra törekszünk, hogy mindenki a tökéletes ajándékot kapja tőlünk. A legapróbb részletre is odafigyelünk, az pedig különösen fontos, hogy költeménybe illő legyen az ünnepi díszítés és a menü.
Rajongunk a szép dolgokért, ezért halogatjuk az ajándék kicsomagolását. A családi zsongás után szeretünk félrevonulni, hogy kicsit egyedül lehessünk, hogy csendben elmerenghessünk a múlt szép emlékein, az élet nagy dolgain.Skorpió: Maximalisták vagyunk, ha karácsonyról van szó. Minket nem zavar, ha beleszakadunk az előkészületekbe, mert arról szó sem lehet, hogy valami hiányozzon az ünnepből. Készülődés, vásárlás, főzés, csomagolás, ünnepi vacsora, nagy családi összejövetel, ajándékozás, buli, móka, zene, nevetés, ezek nélkül nem létezik karácsony a számunkra.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy tényleg erre vágyunk,
ugyanis az igazság az, hogy a hátunk közepére se kívánjuk a felhajtást, de a családért megtesszük. Karácsony után szeretjük azt hangoztatni, hogy milyen sok élménnyel gazdagodtunk. Skorpióként imádunk élni, pörögni, emiatt mindent kihozunk az ünnepből, ám a lelkünk mélyén inkább csendre, nyugalomra vágyunk, és arra, hogy máshol legyünk a párunkkal.

Nyilas:
A karácsonyban azt szeretjük a legjobban, hogy a családunkkal lehetünk, házról házra járhatunk. Ennek oka az, hogy nagyon szeretünk jókat beszélgetni, szórakozni, játszani, nevetni, és az ünnepen mindezt szabadon megtehetjük.

Azt is élvezzük, hogy egy kicsit újra gyerekek lehetünk, kiélhetjük magunkat, és szinte bármit megengedhetünk magunknak, de arra nagyon odafigyelünk, hogy mindenki jól érezze magát, és elégedett legyen.

Ha lenne a karácsonynak szuperhőse, akkor azt a címet megérdemelnénk, mert küldetésnek tekintjük, hogy elhozzuk a karácsony szellemét, mosolyt vigyünk a környezetünkbe. Karácsonykor nem tudjuk elviselni, ha valaki depressziós, szomorú.

Bak: Egyáltalán nem szeretjük a nagy családi felhajtást, mert számunkra a szerény, szűk körről szól. A legjobban azt szeretjük, ha a párunkkal meghitten, békében, romantikusan tölthetjük a karácsonyt. A szervezkedést, készülődést szeretjük, de csak abban az esetben, ha nem egy hadsereg fogadása miatt kell főznünk és dekorálnunk.

Mint Bak, maximálisan tiszteljük a hagyományokat, tehát a menü és a díszítés is ezt tükrözi. Az ajándékok esetében praktikus meglepetést próbálunk vásárolni, Gyakran észre sem vesszük, hogy olyasmit ajándékozunk, aminek valójában mi örülnénk. Hihetetlenül csökönyösek vagyunk, és különben is azt akarjuk, hogy hagyjanak békén karácsonykor, hogy magunkban ünnepelhessünk.

Vízöntő:
Rajongunk az újdonságokért, tehát a karácsony hagyományát sem tartjuk tiszteletben. Ezt bizonyítja a szokatlan díszítés, étel. Az ajándékok esetében próbálunk vicces, frappáns, pikáns meglepetést választani.

Vízöntőként csak akkor szeretjük a karácsonyt, ha az nem unalmas, elcsépelt, hanem valami új, extrém, amiben felhasználhatjuk a kreativitásunkat. Ha nem formabontó az ünnep, akkor úgy szenvedünk, mintha a fogunkat húznák.

Halak: Úgy szeretjük a karácsonyt, ahogy van, tehát angyalostól, Jézuskástól, és a többi klasszikus elemestől. Ez nem csoda, hiszen alapból spirituálisak vagyunk, gyakran álomvilágban élünk, tehát mondhatni, nálunk mindig karácsony van.

Imádjuk az ünnep hangulatát, a kellemes illatokat, a gyönyörű látványt, mert olyan érzésünk van, mintha egy másik világban élnénk. Emellett a készülődés, főzés, meghitt családi beszélgetések, a párunkkal való romantikus együttlétet is a kedvünkre van. Az sem jelent problémát, ha egyedül, álmodozva tölthetjük a karácsonyt, de azt is szeretjük, ha a havas utcán sétálgathatunk. Az ajándékainkon mindig látszik, hogy szeretünk meglepetést okozni.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló