A karácsony leggyakoribb katasztrófái és azok megelőzése



Mit tegyünk, ha lemaradt egy ajándék, odaégett a vacsora, esetleg eldőlt a fa?Szép elképzelés, hogy karácsonykor minden tökéletes. A feldíszített fenyőfa ragyog, az egészséges, sértetlen család vidáman falatozza a mesterszakácsokhoz méltó menüt, majd jön az ajándékbontás, amikor mindenki azt kapja, amire a legjobban vágyott.

Sajnos a valóságban egyáltalán nem biztos, hogy ilyen örömteli lesz az ünnep, mert számos katasztrófa ronthat az ünnep fényén.

Elfelejtett ajándék: Amíg a rokonoknak kell ajándékkal készülni, addig nincs probléma, de biztos, hogy lesz olyan ismerősünk, aki ajándékot nyom a kezünkben, pedig mi úgy gondoltuk, hogy az illetővel nem ajándékozunk, mert nem állunk elég közel egymáshoz. Ezt a kínos helyzetet azzal orvosolhatjuk, ha előre felkészülünk, és veszünk néhány doboz bonbont, ami semleges ajándék, és azzal viszonozzuk az illető kedvességét.

Dől a fa: Az egyik legrosszabb, ami történhet karácsonykor az, hogy a szépen beállított fa egyszer csak dőlni kezd. Ebből akkor lesz az igazán nagy baj, ha a fa eltalál valakit. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, vegyünk jó minőségű fenyőfatartót, és két oldalt, damillal rögzítsük a fát!

Kórház: Sajnos karácsonykor is érhet baj, ami betegség vagy sérülés formájában találhat meg. Természetesen vannak dolgok, amiket nem lehet kivédeni, de azt megtehetjük, hogy nem kísértjük a szerencsénket, tehát ne gurulós székről díszítsünk fát, és ne 220 voltra kötve próbáljuk ki, hogy működik-e az égősor, ha két drótot összeérintünk!

Elégetett menü: Előfordul, hogy hiába minden igyekezet, gyakorlás, akkor is elégetjük például a pulykát. Ilyenkor ne dühöngjünk, hanem legyen egy B-tervünk arra, hogy hogyan menthetjük meg az adott ételt. Az elégetett húst felszeletelhetjük, vagy készíthetünk hozzá mártást, ha túlságosan száraz lett. Ha a süteményt égettük meg, akkor azt se dobjuk ki, hanem mentsük meg!

Elrontott vacsora: Előfordul, hogy akkor rontjuk el az ételt, amikor igazán számít, hogy jó legyen. Ennek oka az, hogy próbálunk túl profik lenni, és olyan menüt tervezünk, aminek elkészítését még gyakorolnunk kell.

Annak érdekében, hogy ilyen problémánk ne legyen szenteste, inkább főzzünk olyan ételeket, amiket már számtalanszor csináltunk, vagy még jóval karácsony előtt gyakoroljuk be az új fogásokat!

Dekoráció: A karácsonyfa feldíszítése az egyik legfontosabb feladat, mert az áll az ünnep középpontjában. Legalább egy héttel karácsony előtt nézzük át, hogy milyen díszeink vannak, mert ellenkező esetben biztos, hogy az utolsó pillanatban derül ki, hogy semmi se illik semmihez. Ha hiányzik egy dísz a kollekcióból, akkor még lesz időnk azt beszerezni.

A fényfűzért se szenteste próbáljuk ki, mert borítékolható, hogy ilyenkor derül ki, hogy nem ég, és akkor már hiába rohanunk a boltba, mert egyfelől nem olyan égőt árulnak, amilyenre szükségünk lenne, másfelől nem kizárt, hogy már bezárt az üzlet.

(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló