Kétmillió dollárt költött a férfi, aki visszaélt a bank technikai hibájával



Nőkre, drogokra és bulikra költötte a pénzt Luke Brett Moore, aki kihasználta, hogy a bankja limit nélkül engedi felvenni a pénzt.A mohóság és a felelőtlenség iskolapéldája Luke Brett Moore esete. A 27 éves ausztrál férfi azért kapott négy és fél év börtönt, mert nem tájékoztatta a bankot arról, hogy limit nélkül lehet felvenni a pénzt. Moore csak hat hónapot ült, ugyanis nincs olyan jogszabály, ami arra kötelezné az embert, hogy szóljon egy ilyen hiba esetén.

A történet hét évvel ezelőtt kezdődött, amikor a férfi „teljes szabadság” néven nyitott egy bankszámlát. Úgy látszik a vonzás törvénye működött, mert később megkapta a teljes szabadságot, amivel alaposan visszaélt.

Egy technikai hiba miatt a bank nem vette észre, hogy Moore rég túllépett a hitelkeretén, ráadásul nem kevéssel, mert több, mint 50 tranzakcióval nagyjából kétmillió dollárt (majdnem 600 millió forintot) vett fel.

Az akkor 22 éves férfi először kifizette a jelzálogot, a többi számláját, majd kísértésbe esett, ugyanis rájött, hogy akár egyszerre 50 ezer dollárt is felvehet. Moore vásárolt egy középkategóriás autót, amivel hazament a szülővárosába Sydney-be, hogy ott szerezzen egy drága Maseratit. A fiatalember cégalapításon gondolkodott, de inkább a bulizást választotta.

Az akkori viselkedéséről ma már azt mondja a férfi, hogy fiatal, ostoba és őrült volt, valamint azt tette, amit minden 22 éves tenne, ha van egy halom pénze, tehát szórakozott és jól érezte magát. Moore didibárokba járt, több ezer dollárt költött alkoholra, nőkre és drogra.

A pénzből drága luxusholmikat, jachtot, festményeket, Michael Jordan dedikált mezét és Amy Winehouse által aláírt dobbőrt is vásárolt, majd 2012-ben csalásért lecsukták, de a négy és fél év helyett hat hónap múlva szabadult.

A bíró azt mondta neki, hogy a férfi igazságtalanul viselkedett, ám nem olyan világban élünk, ahol az erkölcsi hibákat börtönnel büntetik. A szabadlábra helyezett Moore megbántatta a tettét, beiratkozott a jogi egyetemre, mert ügyvédként szeretne dolgozni.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló