Megölte magát a lány, de a netes trollok még mindig támadják



A szülei szeme láttára lőtte le magát Brandy aki nem bírta tovább a zaklatást.Agresszív kommentekkel bombázzák a gyászoló szülőket azok az internetes trollok, akik a halálba kergettek egy lányt. A 18 éves Brandy végső kétségbeesésében döntött úgy, hogy főbe lövi magát. Az öngyilkosságot végignéző apa, Raul Vela hadjáratot indított a gyermekét kikészítők ellen.

A férfi feljelentést tett, most pedig a helyi hatóságokkal együtt próbál fellépni az online agresszió ellen. Brandy öngyilkossága után a netes trollok nem hallgattak el a közösségi oldalakon, hanem tovább bántják a texasi lányt, akinek a temetése után hoztak létre egy Facebook megemlékező profilt.

Az oldalon eleinte normálisan fejezték ki az emberek a részvétüket, majd elszabadultak az indulatok. Az itt is felbukkanó trollok utálkozó üzenetei között volt, amelyikben azt írták, hogy Brandy „nagy dagadt tehén”.

Egy másik fegyverről készült fotó mellé írta, hogy „végre megtetted”, egy másik Brandy mosolygós képéhez azt a megjegyzést fűzte, hogy „az arcom, amikor a lelövöd magad a szüleid előtt”. Olyan komment is akadt, amelyben az állt, hogy: „Gyáva vagy! Már sokkal korábban meg kellett volna tenned.”

Susan Swearer, a Bullying Research Network egyik alapítója elmondta, hogy az emberek sokkal gyakrabban írnak szörnyű dolgokat, ha azt hiszik, hogy a névtelenség megvédi őket. Ezt bizonyítja az is, hogy Brandy fotójához hamis profilokról érkeztek a gyűlölködő hozzászólások. Ez azt is jelenti, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy csak egy ember küldözgeti az agresszív kommenteket, vagy több ezer személy.

A gyászoló apa amellett, hogy feljelentést tett, még a helyi törvényhozókkal és politikusokkal is találkozott azért, hogy kitaláljanak valamit, amivel fel lehet lépni a netes zaklatások ellen, valamint arról is beszéltek, hogy milyen módon lehetne támogatni az áldozatokat.

Raul Vela elmondta, hogy senkit se szeretne hibáztatni, és ujjal sem akar mutogatni. Ő arra vágyik, hogy mindenki, akit az interneten zaklatnak, tudja meg, hogy változtatni akar a dolgokon, és fel akar lépni a trollokkal szemben.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló