Mesés dolog történt a gyilkosságért ülő férfival



Jól élt a második eséllyel a 20 évet börtönben töltő Renald Moore, aki példát mutat mindenkinek arról, hogy az ember kitartással és akaraterővel bármit elérhet.Fegyveres gyilkosságért került rácsok mögé Renald Moore, aki úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét. Ehhez az első lépés az volt, hogy beiratkozott az egyetemre, ahol évfolyamelsőként végezte el a tanulmányait.

A 20 évet börtönben töltő, most 42 éves. Moore története remek példa arra, hogy mindig lehetséges és érdemes újrakezdeni az életet, mert az ember képes arra, hogy a legmélyebb gödörből is kimásszon, majd újra normális életet éljen. A férfi még általános iskolába járt, amikor a rendőrök először elkapták verekedés miatt.

Moore 14 éves volt, amikor drogbirtokláson kapták. Végül kibukott az iskolából, és más bűncselekményekben vett részt. A fiatalkorúak börtönébe akkor került, amikor ellenállt a letartóztatásnak.

A férfinak ez még kevés volt ahhoz, hogy észhez térjen. Moore továbbra is bűnöző életet élt, aminek drasztikus eredménye, hogy egy rosszul sikerült drogügylet miatt az akkor 18 éves fiatal többször meglőtt egy férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

Moore 1993-ban húsz év börtönt kapott, tehát bőven volt ideje gondolkodnia az életén. A férfi hamarosan rájött, hogy változtatnia kell az életén. Istenhez imádkozott, hogy segítsen neki egyszer egyenesbe hozni az életét.

Moore dolga nagyon nehéz volt, de 2000-től tanulni kezdett a börtönben, ahol leérettségizett, megfelelő végzettséget szerzett, majd 2013-ban letelt a büntetése. Amikor kilépett a börtönkapun, akkor nem volt hova mennie, mert összeveszett a nevelőapjával. A volt rab hajléktalanszállókon és az utcán élt, ugyanis úgy döntött, hogy inkább a híd alatt fog aludni, minthogy ismét bűnöző legyen.

Moore munkát keresett, de nem járt sikerrel. Az anyja ekkor kezdte biztatni, hogy 39 évesen iratkozzon be az egyetemre. A férfi a texasi egyetemen kezdte el a rádió-film-TV szakos tanulmányait.

A férfi elmondta, hogy nem volt könnyű dolga azzal, hogy beilleszkedjen a huszonéves fiatalok közé. Teljesen idegennek érezte magát köztük, ráadásul a számítógépekhez, internethez, e-mail küldéshez sem értett. Moore depressziós lett, de ennek legyőzésében segítette az erre szakosodott egyetemi közeg.

A férfi életében voltak jó dolgok is. Rájött például, hogy érdekli a színészet, amit gyakorolni kezdett, majd főszerepet játszott egy iskolai musicalben. Moore kitartása meghozta az eredményét, mert most évfolyamelsőként diplomázott a Texas Southern Universityt, ahol 1973 óta fogadnak olyan hallgatókat, akik nem kerülhetnek be más egyetemekre.

Amerikában a legjobb eredménnyel végző hallgató búcsúbeszédet mond, ami Moore esetében többszörösen is indokolt. A férfi ezt mondta:

A nekünk eladott gengszter-tündérmese nem igaz. A valóságban nagyon kevés bűnöző éli úgy az életét, ahogy a filmekben látható, ugyanis a legtöbbször holtan, börtönben, függőként vagy lebénulva végzik. Rengeteg a buktató abban az életmódban.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló