A legérdekesebb tények a Reszkessetek betörők filmről



Meglepő információk az egyik legnépszerűbb karácsonyi moziról.Amikor az alkotók kitalálták a Reszkessetek betörők cselekményét, akkor valószínűleg ők sem gondolták, hogy egy olyan klasszikust teremtenek, amit emberek millió fognak megnézni minden év karácsonyakor.

A filmért sokan rajonganak, ám a következő érdekességeket valószínűleg még ők sem tudják a kedvenc mozijukról.

A forgatáson a rendezők megtanulták, hogy aki gyerekkel kezd dolgozni, az annak az egész családjával intenzív viszonyba kerül. Később Chris Colombus elmondta, hogy nem ismerték Macaulay családját, de a forgatás ideje alatt lassan annyi mindent megtudtak, hogy világossá vált, hogy Macaulay családja egyáltalán nem példás. A Culkin szülők ezt a véleményt megerősítették azzal, hogy 1995-ben mindent megtettek, hogy a fiút kiforgassák a vagyonából.

A film Guiness-rekordot döntött, mert a bemutatót követő első héten több, mint 17 millió dollár bevételt hozott, majd 12 héten keresztül az első helyen maradt.

– A Culkin családból Macaulay öccse, Kieran is szerepelt a filmben. Ő játszotta az ágyba pisilő Fuller szerepét. A film óta Kieran szép karriert futott be.

– Ahogy Magyarországon, úgy Lengyelországban is karácsonyi hagyomány a Reszkessetek betörők. Náluk a köztévé vetíti le minden évben a filmet az 1990-es évek óta, és a népszerűsége egyre nő. 2011-ben több, mint 5 millió lengyel látta.

– Marv arcán igazi madárpók sétált végig.

– A valóságban Kevin nagyon gyorsan megölte volna a betörőket. Ez 2012-ben derült ki, amikor Dr. Ryan St. Clair ennek a valószínűségét vizsgálta. Természetesen a filmben sok trükköt használtak azért, hogy valójában senki se sérüljön meg. Ilyen volt például az, amikor a nyurga betörő rálépett a karácsonyfadíszekre. A színész akkor műanyag lábat viselt.

– Kevin szerepét kifejezetten Macaulay Culkin számára írták, de Chris Clolombus száz másik kisfiút is meghallgatott a forgatás előtt. Nem meglepőmódon, végül Macaulay Culkin volt a tökéletes választás a ráírt szerepre.

– Turista látványosság lett a film helyszínéül szolgáló McCallister otthon, melynek jellegzetes szobái, konyhája, és a lépcsője rengeteg embert vonz.

– Joe Pesci szerepét először Robert de Niro-nak ajánlották fel, de ő visszautasította. Ezt a döntést valószínűleg nagyon megbánta.

Joe Pesci mindent megtett annak érdekében, hogy Macaulay Culkin valóban féljen tőle azért, hogy hiteles legyen a játék. Ezt a célt szolgálta az is, amikor a próbán annál a résznél, amikor a két betörő felakasztja Kevint a fogasra, majd Pesci megfenyegeti, hogy leharapja az ujjait, akkor a színész tényleg beleharapott Culkin ujjába, de úgy, hogy kiserkent a gyerek vére.

(Forrás: marmalade.hu)

 

Ajánló

Ajánló