Helyek, amelyekről megfeledkeztek az emberek



A világ legelhagyatottabb területei.Box Hill-i téglafal: Melbourne téglagyárát 1884-ben építették, és több mint egy évszázadig működött. Az 1988-ban bezárt épület hatalmas téglakéménye még ma is a helyi tájkép fölé tornyosul.

A szebb napokat is megélt épület szemétlerakó hel
lyé vált. A terület úgy néz ki, mint egy normál füves mező, amelynek talajából időnként füstfelhő tör fel. Ezt a metán okozza, ami azért veszélyes, mert a helyi fiatalok azzal szórakoznak, hogy égő gyufát dobnak a lefolyókba, hogy ezzel robbanást idézzenek elő.North Brother Island: A New York-i East Rivernél fekvő sziget természetvédelmi terület, ahol az 1880-as években karanténban tartották az embereket, akik tífuszban szenvedtek. Később a II. Világháború katonái éltek itt, majd drog rehabilitációs intézet működött a szigeten. Az utolsó ember 1964-ben ment el.A „Piros Sarló” Gabona Feldolgozó: A Brooklynban található a tizenkét emelet magas Red Hook Grain Terminal, ami leginkább egy erődítményhez hasonlít, hiszen a beton falai 20 centi vastagok. A teljesen üres épület belül úgy néz ki, mintha átmenet lenne egy gyár, egy börtön és egy templom között.

Az épületnek nem sok esélye volt anno, hiszen New York terménygazdasága már 1922 előtt hanyatlásnak indult, akkor pedig még meg sem nyitották a Feldolgozót, amit az 1960-as években zárták be végleg, és olyan gúnynévvel illették, hogy „Nagyszerű Tévedés”.
Miami Tengeri Stadion: 1960-ban nyitották meg a 6600 üléses arénát, hogy hely
t adjanak a vízi versenyeknek. Az impozáns öntött beton építmény tervezője régen elmondta, hogy egy olyan „szobor darabot akart létrehozni a vízen, mely a természetet tükrözi”. A stadiont 1992-ben zárták be, az Andrew Hurrikán után. Az elmúlt években grafitisek sajátították ki a helyet.Az Egyesült Királyság hidegháborús alagútjai: Az összes elhagyatott hely közül ez az, amire igazán illik, hogy apokaliptikus, hiszen pontosan azért építették lengyel munkások, ráadásul a legnagyobb titokba. A Manchester alatti bunkereket azért külföldiek alakították ki, mert ők nem tudtak angolul, tehát el sem tudták mondani, hogy min dolgoznak.Bloomingdale Vasúti útvonal: Chicago 3 mérföld hosszú elhagyatott vasútja a forgalmas város fölött vezet végig. Miután 2001-ben elhagyta a Canadian Pacific Railway (Kanadai Csendes Óceáni Vasúti társaság), azóta a futók és a kerékpárosok kedvenc helye lett a fűvel benőtt nyomvonal. Télen a síelők is élvezettel használják.Dávid Tornya: A Centro Financiero Confinanzas egy befejezetlen felhőkarcoló, ami a venezuelai Caracasban található. Az építkezést 1990-ben kezdték el, de egy 1994-es banki csőd miatt sosem készült el.Insurgentes 300: Mexikóvárosban található az Insurgentes 300, aminek falai között bűnözők, ügyvédek, könyvelők, drog dílerek, és prostik űzik az ipart, de vannak itt tánctanárok és nyomdászok is. Egykor 420 iroda volt az épületben, de ezeknek a felét később lakássá alakították.

1985-ben egy földrengés rázta meg az épületet, amiben szerkezeti károk keletkeztek. Ennek a következménye, hogy ma már 10 fokos dőlése van, ami miatt a hatóságok elrendelték a kilakoltatást.
A 186-os számú Általános iskola: Manhattan közepén található a 186-os iskolát 1903-ban nyitották meg. A problémák a korai 70-es években jelentkeztek, kezdve azzal, hogy a padlóburkolata nem felelt meg a tűzvédelmi szabályzatnak, és a földszinti kapuk olyan rossz állapotban voltak, hogy mindig nyitva kellett hagyni őket, mert különben bennragadhattak volna a diákok.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló