Tippek a szilveszteri házibulihoz



Minden, amire oda kell figyelnünk, hogy ne rossz hangulatban induljon az új esztendő.Ha úgy döntünk, hogy egy fergeteges házibulival búcsúztatjuk a 2016-os évet, akkor nem árt odafigyelni az alábbi dolgokra, annak érdekében, hogy a parti tényleg jó hangulatba teljen, senki se unatkozzon, és lehetőleg a berendezésbe se essen kár.

Legyen elég ülőhelye: Ez abban az esetben is fontos, ha táncolós, mozgó bulit képzelünk el, mert még ezeken is előfordul, hogy a vendégek szeretnének leülni néhány percre. A székeket úgy helyezzük el, hogy legalább két-két ember tudjon beszélgetni! Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a tánctértől kicsit messzebb, de ugyanabba a helyiségbe tesszük a székeket. Ezzel nem tüntetjük el az embereket a buliból, mégis lehet egy kicsit ülni.

Védett zugot az italoknak: Azt asztalt, amire az italokat tesszük, rakjuk kicsit messzebb a tánctértől, és helyezzük szorosan a fal mellé. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy a kiömlött italokat, vagy összetört poharakat kelljen eltakarítanunk.

Ha műanyag poharakat használunk, akkor a vendégek alkoholos filccel írják rá a becenevüket. Ha üvegpoharat használunk, akkor szilikonos pohárjelölőket használjunk. Az italokat jól hűtsük be, és a jégkockáról se feledkezzünk meg!

Rakjuk el, ami törékeny: Biztos, hogy amennyiben elől marad egy törékeny tárgy, akkor az össze fog törni, ezért mindent pakoljunk el, lehetőleg egy zárható helyre. Ha olyasmi van a szobában, ami nem mozdítható, akkor azt a helyiséget nevezzük ki ruhatárnak/raktárnak.

A szőnyeget tekerjük fel, a kárpitozott bútorokat takarjuk le, mert így megelőzzük azt, hogy valaki leöntse őket vörösborral, vagy más, makacs foltot hagyó dologgal.

Éjfél: A szilveszteri buli csúcspontja az éjfél, tehát tervezzük meg, hogy mit csinálunk az év utolsó perceiben, majd az új év első pillanataiban! Vegyünk virslit, pezsgőt, időben kapcsoljuk be a tévét, rádiót, vagy az interneten kövessük a visszaszámlálást, hogy a vendégekkel egyszerre kívánhassunk boldog új évet.

Zene: Ha szeretnénk elkerülni azt, hogy valaki kinevezze magát DJ-nek, és váltogatni kezdje például a Youtube-on a zenéket, akkor készítsünk egy playlistet!

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló