Tizenkilenc titok a Disney-rajzfilmekről



A legkevésbé ismert érdekességek a Jégvarázsról, Hamupipőkéről és a többi meséről.Kicsik és nagyok egyaránt szeretik a Disney-rajzfilmeket, ahogy azt is, ha valamilyen érdekes titok derül ki a kedvenc meséjükről. Most tizenkilenc ilyen meglepő érdekességet mutatunk a legnépszerűbb Disney-rajzfilmekről.

1. A Jégvarázsban hallható „Nyitom a szívem” című dal az első olyan Disney szám, amelyet a hercegnő az ellenségével együtt énekel.

2. A Disneynek több pénzébe került elkészítenie az Aranyhaj és a nagy gubanc mesét, mint anno James Cameronnak az Avatar filmet.

3. Mickey egér első szava a hot-dog volt, ami az 1929-es mesében hangzott el.

4. Aki elég szemfüles, az kiszúrhatta, hogy A kis hableányban látható tömegben ott van Mickey, Donald kacsa és Goofy.

5. Az oroszlánkirály betétdalának Zulu szavai azt jelentik, hogy: „Itt jön az oroszlán, ó igen, ez egy oroszlán.”

6. Mickey egér neve eredetileg Mortimer egér lett volna, de ezt Walt Disney neje megvétózta, ezért végül Micky ősi ellenségét keresztelték el így.

7. A Disney eredeti terve az volt, hogy bort fognak forgalmazni a L’ecsó promóciós ideje alatt, de a borászok úgy vélték, hogy ezzel a fiatalkori alkoholfogyasztást reklámoznák és támogatnák.

8. Az oroszlánkirály eredeti oroszlánhangjait egy Frank nevű srác csinálta úgy, hogy egy kukába üvöltött.

9. A valóságban is házas Mickey és Minnie eredeti angol hangja.

10. A Szépség és a Szörnyetegben történt meg először, hogy férfi gazember jelent meg. Ő volt Gaston.

11. A valóságban is megtanulható az Atlantisz – Az elveszett birodalomban beszélt nyelv, amit ugyanaz kreált, aki a Klingon nyelvet.

12. Aurora hercegnő, azaz Csipkerózsika a leghalkszavúbb Disney hercegnő, mert az egész mesében csak 18 sor a szövege.

13. Jelenleg Pocahontas az egyetlen olyan Disney hercegnő, akinek tetoválása van.

14. A Jégvarázsban is látható Aranyhaj és Flynn az Aranyhaj és a nagy gubancból.

15. Eredetileg Pocahontas barátja egy beszélő pulyka lett volna, ám ezt az ötletet elvetették, amikor elhunyt a pulyka hangjának szánt színész John Candy. Végül Meeko, a mosómedve lett a hercegnő barátja.

16. Az oroszlánkirály gonosza, Zordon, már szőnyegként köszönt vissza a Herkules mesében.

17. Az oroszlánkirály története nagyon hasonlít a Kimba című japán animációs filmre, ami egy fehér oroszlánról szól. Mind a két filmben oroszlánok az uralkodó álltok, de emellett mind a két mesében szerepel gonosz nagybácsi, hiéna lakájok, a szülőkkel csillagokon keresztül történő kommunikáció.

18. Hamupipőke hercegét nem nevezték el.

19. Amikor a Disney hercegnők együtt vannak, akkor soha nem néznek egymás szemébe. Ez nem véletlen, ugyanis a készítők ezzel akarják jelezni, hogy a hercegnők nem ismerik egymást, tehát a különböző világok nem keverednek össze.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló