Szilveszteri vészhelyzetek



Mire figyeljünk oda, ha nem akarjuk kórházban kezdeni a 2017-es évet?Aki szereti hangos bulizással búcsúztatni az óévet, az már javában készül a szombati szilveszterre, amivel kapcsolatban nem elég csak azzal foglalkozni, hogy hol és kikkel ünnepeljünk, hanem azt is észben kell tartani, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk, hiszen ilyenkor is történhetnek balesetek, amelyek miatt kórházban kezdhetjük az új évet.

Nassolás: Ha ételallergiánk van, akkor ne együnk olyasmit, aminek az összetevőit nem ismerjük fel. Ne kockáztassunk a szószokkal, mártásokkal, puncsokkal. Mindenképpen legyen nálunk antihisztamin. Ha súlyos allergiás reakció jelentkezik, akkor azonnal vitessük kórházba magunkat!

Falánkság: Ne rohanjuk a fürdőszobába, ha félrenyeltünk, mert ott nem kapunk segítséget. Ennél jobb ötlet, ha megmutatjuk valakinek, hogy nem érezzük jól magunkat, és bízzunk benne, hogy a vendégek között lesz, aki ismeri a Heimlich-féle műfogást. Ilyenkor az is fontos, hogy az orron át lélegezzünk.

Összetörve:
Tömegben könnyen előfordulhat, hogy néhány pohár összetörik, ezért mindig figyeljünk oda, hogy hova lépünk, mert nem mindig szedik össze az üvegszilánkokat.

Vigyázzunk a poharunkra: Soha ne hagyjuk őrizetlenül a poharunkat, mert eltűnhet és úgy kaphatjuk vissza, hogy drogot kevertek bele. Akkor is figyeljünk oda a poharunkra, ha ismerősökkel bulizunk!

Kábítószer:
Mindegy, hogy mennyire erősködik a társaság, akkor is mondjunk nemet a drogokra! Ez azért fontos, mert sokan meghalnak a drogtúladagolás miatt, ráadásul az illegális szerek minőségét nem ellenőrzik. Azért is kerüljük a drogokat, mert az, aki rákap, lemondhat minden tervéről, mert az egyetlen célja a leszokás lesz.

Pezsgőbontás: A parafadugó olyan erővel robban ki az üvegből, hogy az komoly sérülést okozhat, ha eltalál, ezért mindig álljunk hátrébb, ha pezsgőt bontanak!

Biztonságos szex: Minden buli esetén fontos, hogy ne létesítsünk úgy szexuális kapcsolatot, hogy nem védekezünk óvszerrel. Senki se szeretné nemi betegséggel, vagy terhességgel kezdeni az évet.

Erkélyjelenet: Egyedül, de másokkal se hajoljunk át a teraszok korlátján, mert a nyomás miatt elengedhet
a korlát, akkor pedig halálos zuhanásba lesz részünk.

Ittasan ne vezessünk:
Soha ne üljünk ittasan a volán mögé, és olyan kocsiba se szálljunk be, aminek a sofőrje nem józan!

Ülés: Ha nagy bulit rendeznek az emberek, akkor azok a székek is előkerülhetnek, amelyeket régóta nem használtak, ezek pedig könnyen összetörhetnek, ha ráülünk. Ha úgy látjuk, hogy a szék nem biztonságos, akkor inkább üljünk a padlóra.

Égő gyertya: Romantikus hangulatot
ad az égő gyertya, de tűzvész lehet a parti vége, ha felborul valamelyik. A padlóra helyezett gyertyák esetében az a veszély is fennáll, hogy lángra kap a vendégek ruhája, úgyhogy inkább felejtsük el a gyertyákat az év utolsó esélyén.

(Forrás: kamaszpanasz.hu)

 

Ajánló

Ajánló