A fogadalmak betartásának titka



Könnyű betartani a szilveszter este tett ígéreteket, ha az alábbiak szerint csináljuk.Ma este eljön az évnek az a pillanata, amikor mindenfélét megfogadnak az emberek, ám ezeknek az ígéreteknek a java része soha nem valósul meg, még akkor se, ha minden évben megismétlik őket. Ha szeretnénk, hogy 2017-ben végre legyen is valami a szilveszteri fogadalmainkból, akkor könnyű dolgunk lehet, amennyiben nem találunk ki irreális célokat.

Ha például sosem futunk, akkor ne harsogjuk, hogy 2017-ben teljesítjük a Maratont, hanem inkább vállaljuk azt, hogy először egy kisebb távot futunk, majd ezt fokozatosan növeljük. Ebből következik, hogy a fogalmakat gondoljuk át! Ha fogyni akarunk, akkor ne azt mondjuk, hogy leadjuk a súlyfelesleget, hanem inkább tűzzük ki azt célul, hogy minden hónapban leadunk két kilót, vagy este hat után nem eszünk.

A célokat csak akkor határozhatjuk meg, ha tudjuk azt, hogy mit szeretnénk igazán. Valami olyasmit kell választanunk, amihez érzelmek tartóznak, mert akkor kitartunk, és hajlandóak leszünk áldozatot hozni. Az is fontos, hogy egyszerre csak egy tervet próbáljunk megvalósítani, és ne az összeset!

A fogadalmakat akkor is könnyebb lesz betartani, ha beavatjuk azokba a családot, a barátokat, mert ők segíthetnek a kitartásban, motiválhatnak, ráadásul mindig nehezebb megszegni azt az ígéretet, amit nem önmagunknak, hanem másnak tettünk.

A fogadalmakat könnyű megtenni, de lesznek az esztendőben holtpontok, amikor legszívesebben hagynánk az egészet. Az ilyen helyzetekben képzeljük el azt az előnyt, amit a kitartásunkkal elérhetünk!

Az se rossz, ha tudjuk, hogy felesleges csak azért fogadalmat tenni, mert szilveszter van, hiszen az év bármelyik napján dönthetünk úgy, hogy most lezárjuk az életünknek ezt az időszakát, és holnaptól egy jobbat kezdünk.

Ha visszaesnénk, akkor ne keseredjünk el, hanem nyugtázzuk, hogy meginogtunk, majd próbáljunk meg erősebben harcolni a célunkért, elvégre az év tizenkét hónapból áll, tehát belefér egy-két újrakezdés!

Ha fogadalmat teszünk, akkor az ne hirtelen felindulásból történjen, hanem készüljünk fel rá alaposan, ugyanis az ünnepi mámorban tett ígéretek, főleg akkor, ha sok alkohol után tesszük őket, annyira komolytalanok, hogy másnap talán nem is emlékszünk arra, amit kijelentettünk.

Akkor is nagyobb az esélye a fogadalmak betartásának, ha valamilyen jutalmat jelölünk meg a cél elérésekor. Ezzel egyfelől építhetjük az önbizalmunkat, másfelől nyomot hagy bennünk a siker érzése, a jutalom ígérete pedig segít, hogy jobban törekedjünk a fogadalom betartására.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló