A legjobb idei úti célok



Melyik európai városban utazzunk 2017-ben?Csak néhány napja kezdődött el a 2017-es esztendő, máris itt az első lista arról, hogy idén mely országokba és városokba lesz ajánlott elutazni, hiszen mindenképpen érdemes világot látni, idegen kultúrákat és embereket megismerni, ha van erre lehetőségünk.

Zágráb, Horvátország: Rengeteg mesés tájat ismerhetünk meg a szomszédos országban, de Zágráb az egyik legkedveltebb célállomás a turisták és a horvátok körében. A város nem véletlenül népszerű, hiszen rengeteg program, csodás parkok és történelmi nevezetességek elégítik ki az utazók minden igényét. Napjainkban Zágráb Horvátország művészeti, kulturális, sport- és tudományos életének központja.

Plzeň, Csehország: Elsősorban a cseh sörök hazájaként ismerjük a várost, ám akkor is megéri elutazni ide legalább egy hétvégére, ha nem érdekelnek a sörök, ugyanis számtalan mesés látnivaló várja a turistákat.

Riga, Lettország: Amennyiben úgy döntünk, hogy Rigába teszünk egy látogatást, akkor mindenképpen sétáljunk egyet a történelmi Vecriga utcáin! A városrész 1997 óta az UNESCO Világörökség része, valamint Riga legfontosabb nevezetessége.

Coimbra, Portugália: Az ország középső részén, a Mondego folyó két partján található a mesés város. Coimbra rengeteg történelmi hellyel várja a turistákat, akik álomszép kertekben gyönyörködhetnek, belevethetik magukat a pörgő kulturális életbe, de megnézhetik Európa legrégibb egyetemét is.

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina: Nagyon sok turistát csalogat magához a főváros pezsgő légköre és vendégszeretete. Az 1992-1996 közötti háború okozta károknak mára nyoma sincs. A nevezetességekben gazdag Szarajevó teljesen újjáépült.

Szófia, Bulgária: Nem a véletlen az oka annak, hogy Szófia a turisták egyik közkedvelt célállomása, hiszen a napsütésben könnyen bejárható az egymáshoz közel található nevezetességek. Sokan az élénk éjszakai életet, hangulatos sörözőket, jó borokat és a pörgős Vitosa sugárutat is szeretik.

Siena, Olaszország: 63 kilométerre Firenzétől, Toszkánában található a település, amelynek gótikus óvárosa a világörökség része. Siena szűk utcáin sétálva úgy érezhetjük, hogy visszacsöppentünk a középkorba, ugyanis szinte tapintható a történelmi légkör.

Bukarest, Románia: A múlt és a jelen találkozik egymással a román fővárosban, ahol a világi jelleget a keskeny utcák keltik életre. Bukarest klasszikus stílusát a faragásokkal díszített bojár-paloták adják, ami mellett a modern építészet is képviselteti magát.

Budapest, Magyarország: A listára hazánk fővárosa is felkerült, ami nem csoda, hiszen Budapest tömve van látnivalókkal, élénk a kulturális és éjszakai élet, ráadásul több nagyszerű étterem közül is válogathatnak a turisták.

Kijev, Ukrajna: A Dnyeper két partján fekszik a történelemben gazdag ukrán főváros, ami a pezsgő éjszakai életéről is híres, ráadásul korrekt árakkal találkozhatunk, ha szállást keresünk. Kijev felfedezéséhez érdemes a metróhálózatot használni.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló