Fapados járattal utazhatunk KoszovóbaHét új városba repülhetünk Budapestről.Amióta a fapados légitársaságok teret hódítottak maguknak Magyarországon, azóta sokkal olcsóbban és könnyebben eljuthatunk több európai nagyvárosba. 2017 tavaszától még tovább bővül a kínálat, ugyanis olyan helyekre juthatunk el Budapestről, mint például Podgorica vagy Pristina.

Pristina, Koszovó: A Wizz Air április 7-én indítja az első járatot Pristina városába, ahol csak mostanában kezdtek el azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne fellendíteni a város turizmusát, tehát érdemes még a tömeg előtt felfedezni a helyet.

Az UNESCO világörökség listáján Koszovó középkori műemlékei gyűjtőnéven szerepelnek a török kor előtti templomok. Ezek közül a Gracanica kolostor található a legközelebb (30 perc autóval) a városhoz.

Podgorica, Montenegró: A Wizz Air április 3-án indítja az első járatát Podgoricába, ahol többek között X. századi templomot és oszmán óratornyot tekinthetünk meg. Montenegró fővárosától csak egy órát kell autóznunk, hogy eljussunk Budva népszerű turistaközpontjába.

Tirana, Albánia: Április 5-től indít a Wizz Air járatokat Albánia fővárosába, ahol a legtöbb látnivaló gyalog bejárható a Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) körül. Tirana közel található a tengerhez, tehát a strandolás is megoldható. Albánia tele van csodás, eddig alig ismert partszakaszokkal.

Faro, Portugália: Április elsején indítja a Wizz Air az első járatát Portugália legdélibb városába. Faro a népszerűségét a hangulatos kikötőjének, az óvárosának, a macskaköves sikátoroknak, mór stílusú épületeinek, amelyek hófehér és élénk színekben pompáznak, valamint a lassan mélyülő, homokos tengernek köszönheti. Családi nyaralásra is ideális.

Amszterdam, Hollandia: Igaz, hogy eddig is utazhattunk Budapestről fapados járattal Amszterdamba, ám egy ideje csak a KLM indított járatot Schipholra. Ez 2017 februárjában megváltozik, köszönhetően az Easyjet légitársaságnak. Amszterdamban ne hagyjuk ki a világ legszebb virágoskertjét, ami közel fekszik a repülőtérhez, és indén márciustól májusig tart nyitva!

Bergen, Norvégia: Április 10-től indít járatokat a Wizz Air a vikingek által alapított Bergenbe, ami Norvégiában nagyvárosnak számít, de valójában egy bájos kisvárosról van szó, ami hegyoldalba épült. Bergen látnivalói közé tartóznak a színes házikók, nagyszerű kávézók, galériák, csodás tengeri panoráma. Bergen a legjobb kiindulópont, ha szeretnénk felfedezni a norvég fjordokat.

Lamezia Terme, Olaszország: Ha már nincs kedvünk Rómához vagy Milánóhoz, akkor Olaszország még mindig tartogat felfedezésre váró területeket, így például Lamezia Termét, ahova április 12-től indít járatokat a Wizz Air.

A dél-olasz városban megtalálunk mindent, amit egy olasz nyaralástól elvárunk, hiszen vannak itt csodás várromok, templomok és múzeumok, de akár tovább is utazhatunk, hiszen Lamezia Terme közelében található, a Tirrén-tenger partján fekvő, Tropea, ahova autóval egy óra, vonattal másfél óra az út. Tropeában türkizkék tenger, sziklás öblök és sziklára épült festői óváros várja, hogy felfedezzük.

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló