Metrómegállóban ad tanácsokat a 11 éves fiú



Ciro Ortiz tudja, hogy milyen érzés, ha kiközösítik, ezért úgy döntött, hogy másoknak fog segíteni tapasztalataival.Az iskolában régen is zaklatták egymást a gyerekek, akik közül a „menők” kiválasztottak maguknak egy „lúzert”, akit különféleképpen kínoztak. Ezekről az ügyekről néhány éve még nem esett annyi szó, mint ma, hiszen a közösségi oldalak miatt még kegyetlenebbek lehetnek a diákok, akik nem egyszer öngyilkosságba hajszolják a társaikat.

A 11 éves Ciro Ortiz jól tudja, hogy milyen érzés, ha a többiek csak azért kiközösítik, mert nem hajlandó azt szeretni, amit más, hanem a saját életét szeretné élni, a személyiségét pedig senki kedvéért sem változtatja meg.

A kisfiú az egyik internetes lapnak elmesélte, hogy az egyik nap, amikor a tévét nézte, rájött, hogy mások, felnőttek is érezhetik magukat kirekesztve, ráadásul sokan tanácsra, bátorításra és ösztönzésre vágynak. Ebből a felismerésből született meg Ciro zsneiális ötlete, amely szerint a brooklyni Bedford L nevű metrómegállóban felállít egy standot, hogy segítsen az arra járó embereknek.

A gyerek úgy érezte, hogy elég bölcs az ilyesmihez, ezt a véleményét pedig a szülei is így gondolták, mert megengedték, hogy minden vasárnap, két órán keresztül, egy jelképes összegért cserébe, ami 2 dollár, 5 perces szolgáltatás nyújtson az embereknek, akik a munkájukkal, emberi kapcsolataikkal, az életükkel kapcsolatos ügyeiket mesélhetik el neki.

Egy forgalmas héten Ciro körülbelül 50 dollárt (nagyjából 15 ezer forintot) keres, de a bevételt nem tartja meg, hanem felajánlja azoknak a gyerekeknek az iskolájában, akik nem tehetik meg, hogy ebédet vagy rágcsálnivalókat vegyenek maguknak.

Ciro bevallotta, hogy „szuper ideges” volt az első munkanapján, ám hamar áramolni kezdtek hozzá az emberek, akikkel kapcsolatban eleinte nem tudta eldönteni, hogy vajon meg fogják-e bámulni, vagy egyszerűen ki fogják nevetni.

Végül a járókelők rájöttek, hogy a kisfiú teljesen komolyan gondolja a tanácsadást, úgyhogy élni kezdtek a lehetőséggel. Ciro azon lepődött meg a legjobban, hogy az emberek komolyan veszik, ugyanis valós, komoly gondokkal fordulnak hozzá.

Adam, Ciro apukája elmondta, hogy a fia munkájáról alkotott vélemények nagyon jók. Az egyik esetben például odament hozzájuk valaki, és bevallotta, hogy a kisfiú szó szerint azt mondta neki, amit ő egész idő alatt legbelül érzett.

Ciro, aki türelmesen végighallgatja az ügyfeleit, arról is mesélt, hogy az embereket elsősorban a szerelem érdekli, mert sokan boldogtalanok azzal, akivel most együtt vannak, de az sem ritka, hogy félnek, hogy soha nem találják meg az igazit.

A kisfiú tanácsa a szerelem miatt aggódóknak az, hogy: „Amikor világra jöttél, abba születtél bele, hogy valaki szeret téged. Tekints így a dolgokra!”

Ciro arról is beszélt, hogy az osztálytársai nem értik, hogy mit és miért tesz a metrómegállóban, de őt ez egy kicsit sem zavarja, hiszen a vállalkozásával rengeteg új barátot talált, akikkel ráadásul egymásnak segítenek, mert miközben Ciro meghallgatja őket, úgy érzi, hogy végre tartózik valahova.

Ciro azt tanácsolja mindenkinek, hogy: „Mindenkinek szüksége van segítségre, mert senki sem élheti túl segítség nélkül.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló