Állatkínzás a tigrissimogató



Öt turistaattrakció, amit minden állatszerető embernek kerülnie kellene.A külföldi utazás alkalmából rengeteg turista befizet a különféle állatbemutatókra, mert olyan vadon élő példányokkal találkozhatnak, amelyekkel más körülmények között soha. A baj csak az ezekkel a turistalátványosságokkal, hogy gyakran állatkínzás folyik a háttérben.

Ha szeretjük az állatokat, akkor a következő öt programot mindenképpen hagyjuk ki!

Elefánttúra: Az ázsiai országokra jellemző turistaattrakció esetében az elefántok szenvedése egészen kicsi korban kezdődik, mert korán elszakítják őket az anyjuktól. Az állatokat ketrecbe zárják, ahol kötelekkel és láncokkal rögzítik a lábukat.

Ezt követően a gondozók botokkal és horgokkal kényszerítik engedelmességre a nagy érzékenységéről híres elefántokat. Az álltok gyakran súlyos sérüléseket szereznek és poszttraumás stresszek lesznek.

Tigrissimogatás: Ázsiában rengeteg helyen lehet felnőtt tigriseket simogatni a turisták nagy örömére, ugyanis nagyon kevesen tudják, hogy a tigrisek milyen traumákon esnek át. Gyakori például, hogy nyugtatót adnak nekik. Tavaly nyáron egy thaiföldi kolostort kellett bezárni, mert kiderült, hogy botrányos körülmények között tartottak 130 tigrist azért, hogy több millió dollárt keressenek rajtuk.

Krokodilfarmok: A krokodilok rendkívül érzékenyek a stresszre, emiatt a krokodilfarmok az állatkínzás egy külön kategóriáját képviselik a turistalátványosságok sorában. Az ilyen farmokon összezsúfolva tartják az állatokat, akik gyakran egymásra támadnak. A verekedésben egyik-másik krokodil olyan súlyosan megsebesülhet, hogy elpusztul.

Delfináriumok: Egyre több helyen zárják be a delfináriumokat, és ez nem véletlen, hiszen már az állatkínzás, ahogy a természetes élőhelyéről a medencébe szállítják a delfineket. Azokra se vár jobb sors, akik fogságban születtek, hiszen ugyanabban a medencében élik le az életüket, ráadásul a napfény elől se bújhatnak el, ezért gyakran leégnek. Ezek után talán nem meglepő, hogy a legtöbb példány a stresszel összefüggésbe hozható betegségben, szívelégtelenségben, gyomorfekély miatt pusztul el.

Cibet kávéültetvények: A világ legdrágább kávéját (Kopi Luwak) köszönhetjük a cibetmacska ürülékének, ugyanis az indonéz szigeteken őslakos macskaféle elfogyasztja a legérettebb, legfinomabb kávébabokat, ami áthalad a bélrendszerén, hogy ürülék formájában távozzon a szervezetéből.

A kávétenyésztők rájöttek, hogy milyen nagy üzlet van a különleges kávéfélében, ezért ma már ketrecekben tartják a cibetmacskákat, akik olyan erős stressz éri, hogy öncsonkításba kezdenek. Az állatok gyakran szívrendszeri probléma vagy rossz táplálkozás miatt kialakult betegségbe, fertőzésbe pusztulnak el.

(Forrás: globoport.hu)

 

Ajánló

Ajánló