Hobbik, amiket már ma elkezdhetünk



Soha nincs késő a zenéléshez, idegen nyelv tanulásához, vagy a főzéshez.Hiába van hétvége, nagyon sokan ilyenkor is csak a munkával foglalkoznak, a számítógép előtt ülnek, pedig legalább most ki kellene kapcsolódni. Ha nem tudunk pihenni, nincs semmi, amivel levezethetnénk a feszültségünket, akkor a stressz előbb vagy utóbb megbetegít.

A munkamánia megbosszulja magát, ezért az egészséges életmódhoz nem csak a helyes táplálkozás, sok mozgás tartózik hozzá, hanem a hobbi is, ami segít kikapcsolódni, ellazulni. Ha nincs semmilyen szabadidős tevékenységünk, akkor most mutatunk párat, amit akár már ma kipróbálhatunk!

Az elme tornáztatása: Ha minden nap tanulunk, csinálunk valami újat, akkor az már eleve remek, de ezt fokozhatjuk azzal, ha naplót, verset, regényt írunk, sokat olvasunk, esetleg meditálunk.

Nyissunk a környezetünk felé, mert az agynak szüksége van az újabb és újabb információkra ahhoz, hogy edzésben maradjon. Ha szeretnénk játszani, esetleg puzzle-t raknánk ki, vagy rejtvényt fejtenénk, akkor hajrá, sőt napjainkban a felnőtt színezők is nagy népszerűségnek örvendenek!

Zenéljünk: A zene minden helyzetben segít, hiszen vigasztal, felbátorít, ellazít. A zenét azonban nemcsak hallgathatjuk, hanem művelhetjük is. Ha gyerekként játszottunk egy hangszeren, akkor vegyük elő a régi kottákat, hangszert, és frissítsük fel a tudásunkat!

Ha soha sem zenéltünk, akkor itt a remek alkalom, hogy bepótoljuk, hiszen kiderült, hogy zenélés összeköti a jobb és a bal agyféltekét, ami által javul a problémamegoldó képességünk, a memóriánk, és az agy kreatív központja.

Egy kis kézügyesség: Mindenkinek van valamihez kézügyessége, csak meg kell találni, hogy nekünk mihez. Lehet ez kötés, varrás, hímzés, festés, színezés, fotózás, street art. Ezeket, a szabadidős tevékenységeket, barátokkal is űzhetjük, vagy tanfolyamon tanulhatjuk meg.

Tanuljunk idegen nyelveket: Az idegen nyelv tanuláshoz még tanfolyamra se kell járnunk, ha nem akarunk, hiszen rengeteg nyelvleckét találhatunk az interneten, alkalmazásokat tölthetünk le a mobilra, hogy szavakat tanuljunk.

Nézzünk a választott nyelven filmeket, olvassunk cikkeket, olvassuk át a nyelvtant. Az idegen nyelv elsajátítása azért is kiváló hobbi, mert tudományosan bebizonyították, hogy az, akinek nagy a szókincse, jobb a tervezésbe, szervezésben, problémamegoldásban.

Ha pedig külföldi nyaralást tervezünk, akkor a helyiek biztos, hogy értékelnék, ha egy-két szót az ő nyelvükön mondunk.

Főzzünk: Ha még a forró víz se megy, akkor ideje, hogy gyakoroljuk a főzést, hiszen ez remek hobbi ahhoz, hogy használjuk a kreativitásunkat. A főzés a multitaskingra is megtanít, hiszen feltesszük a vizet, hogy forrjon, miközben zöldséget pucolunk, aprítunk, bekapcsoljuk a sütőt, elővesszük a többi hozzávalót. Ha még a menünél, tálalásnál is használjuk a fantáziánkat, akkor remekül szórakozhatunk.

Ha nincs kedvünk egyedül főzni, akkor iratkozzunk be egy főzőtanfolyamra, de a családdal, barátokkal is főzhetünk, majd velük fogyaszthatjuk el a kész finomságokat.

(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló