Túlélte a több, mint 30 késszúrást a lány, akit eljegyzett a megmentője



A volt párja próbálta megölni Melissa Dohme-t, aki hálás, amiért túlélte a gyilkossági kísérletet.A floridai Melissa Dohme 20 éves korában arra vágyott, hogy egyszer nővérként fog dolgozni. A célja elérésének érdekében, a közeli kórházban dolgozott teljes munkaidőben, miközben megismerkedett Robert Burtonnel.

Melissa eleinte azt hitte, hogy a kedvese egy szelíd, vicces óriás, akivel nagyon sok boldog órát töltött együtt. Az idilli viszony azonban akkor teljesen megváltozott, amikor a lány jelentkezett az egyetemre.

Robert ettől kezdve féltékenykedni kezdett, ráadásul egyre inkább úgy tűnt, hogy nem szeretné, ha lány sikeres lenne. Melissa akkor döntött úgy, hogy elhagyja a férfit, amikor az erőszakosan kezdett viselkedni, ám Robert azzal fenyegette, hogy öngyilkos lesz, ezért a lány maradt.

2011 októberében kiderült, hogy nagy hiba volt, hogy Melissa nem hagyta el a férfit, ugyanis amikor az ittas párját próbálta haza támogatni, akkor összevesztek valamin, aminek következményeként Robert többször megütött a nőt.

Melissa elfutott, és hívta a rendőrséget. Robertet tíz órára bezárták, a lány pedig már-már azt hitte, hogy megszabadult tőle. Ezt igazolta az is, hogy Melissa az egyik közösségi oldalon látta, hogy a férfi jár valakivel.

2012 januárjában, azon a napon, amikor Robert tárgyalása volt az októberi eset miatt, a férfi felhívta a volt barátnőjét, akit megkért, hogy találkozzanak egy ölelésre, mert le akarja zárni ezt a szörnyű kapcsolatot.

Melissa nem hallgatott a megérzésére, ami azt súgta, hogy ne menjen a férfi közelébe, ez pedig nagy hiba volt, ugyanis amikor megérkezett a megbeszélt helyre, akkor Robert ölelésre nyújtotta a karjait, ám kiderült, hogy rugós kés van nála, amivel azonnal szurkálni kezdte a lányt.

A nő próbált küzdeni, de egyre jobban elhagyta az ereje a nagy vérveszteség miatt. Szerencséjére egy fiatal pár meglátta, hogy mi történik, és kihívták a rendőröket, akik elfogták Robertet, aki több, mint 30-szor szúrta meg a lányt, ebből 19-szer a fején.

Melissa túlélte a támadást, de sokáig az intenzív osztályon ápolták, majd hosszú utat tett meg a felépülésig. A sok műtétnek hála, egyre többet javult a lány állapota. A gyógyulás során Melissa azon gondolkodott, hogy segíthetne azoknak, akik erőszakos kapcsolatban élnek, ezért előadássorozatba kezdett.

Az egyik előadáson ott volt az a mentőscsapat is, akiknek az életét köszönhette. Melissa ennek nagyon örült, ahogy annak is, hogy a csapat egyik tagja, Cameron elhívta vacsorázni. A randevú után a lány sokat gondolt a férfira, de nem tudta, hogy ez szerelem-e, vagy csak azért érez is, mert megmentette az életét.

Nem sokkal később kiderült, hogy a vonzalom kölcsönös. Cameron akkor is ott volt a lány mellett, amikor Melissa 2013-ban Robert ellen tanúskodott. A támadót tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság. Melissa, aki végre megszabadulhatott a volt párjától, továbbra is előadásokat tart a családon és kapcsolaton belüli erőszakról.

Az egyik ilyen előadás végén Cameron megkérte Melissa kezét. A lány elmondta, hogy nagyon hálás, amiért életben maradt, és nem fogja hagyni, hogy a támadás határozza meg, hogy ki ő, hiszen az csak egy nap volt az életéből.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló