Ramani Durvasula szerint a kedvenc kávé sokat elmondhat a fogyasztóról



A pszichológus állítja, hogy a személyiségünk befolyásolja, hogy milyenfajta kávét iszunk.Aki szereti a kávét, annak lehetősége van arra, hogy kiválassza a kedvencét, ami lehet tejeskávé, eszpresszó, feketekávé, vagy például koffeinmentes változat. Amikor eldöntjük, hogy melyik lesz a kedvencünk, akkor kevesen gondolunk arra, hogy a választásunk mit mutathat a személyiségünkről.

Ramani Durvasula pszichológus azonban arra volt kíváncsi, hogy vajon a kávé tükrözi-e a fogyasztó személyiségét. A kísérletben több, mint ezer rendszeresen kávézó alany vett részt. A kutatás eredménye szerint az egyes személyiségjegyeknek köze van ahhoz, hogy ki és milyen kávét szeret.

Azt, hogy a pszichológus helyes következtetést vont-e le, letesztelhetjük, ha a fenti képről kiválasztjuk a kedvenc kávénkat.

1. Eszpresszó: Azok szeretik az eszpresszót, akik kemények, olykor talán érzéketlenek, a munkájukban kitartóak, keményen dolgoznak, mert próbálják minél előbb elérni a céljaikat. Ha az eszpresszó a kedvencünk, akkor nem érdekelnek a bolondos hobbik, de az adrenalin növeléssel párosuló sportokat nagyon szeretjük. A Lost Angeles-i pszichológus szerint az eszpresszót fogyasztók imádjál az izgalmakat.

2. Feketekávé: Valószínűleg türelmes emberek vagyunk. A feladatainkat nagyon hatékonyan oldjuk meg. Gyakran rossz a kedvünk, az új helyzetekhez pedig nehezen alkalmazkodunk. A pszichológus azt is állítja, hogy a feketekávé kedvelői minimalisták, az egyszerűbb megoldásokat keresik az élet minden területén. Emellett szeretik a komplikációmentes életet, és remek teljesítményt nyújtanak a csapatmunkában.

3. Tejeskávé: Ennek a kávénak a kedvelői arra vágynak a legjobban, hogy sokan szeressék őket. Ha ez a fajta a kávé a kedvencünk, akkor igyekszünk mindenkihez kedvesen szólni. A tejeskávé fogyasztókra jellemzőek a gyerekes szokások. Például felnőttként is gyűjtik a plüssállatokat, esetleg hóbortosak.

4. Kapucsínó: Ha ez a fajta kávé a kedvencünk, akkor nyitottak vagyunk a külvilágra. A mindennapok optimistán éljük meg. Amilyen finom és krémes a kávé, olyan kellemes és könnyed társaság az, aki a kapucsínót szereti kortyolgatni. Nem aggódunk az unalmas, fásult dolgok miatt, a problémákkal pedig bátran szembenézünk.

5. Instant kávé: Akiknek az instant kávé a kedvence, azok egyenes és őszinte emberek. Ha közéjük tartózunk, akkor szeretünk jókat nevetni, ami mellett próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az élet adta helyzetekből. Az instant kávé kedvelői nem karrieristák, de hajlamosak olyan döntéseket hozni, amelyek negatívan hatnak a munkájukra és a szakmai előremenetelre.

6. Koffeinmentes kávé: A kísérlet eredménye szerint, ha a koffeinmentes kávé a kedvencünk, akkor túl sokat aggódunk az egészségünk miatt. Aki ezt a fajta forró italt szereti, az kerüli a felesleges kockázatot, veszélyt, mert próbál nyugodt, kiszámítható életet élni.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló