Meghálálta a fagyoskodó pár a hajléktalan segítségét



A kabátját és egy paplant ajánlott fel Joey a vacogó szerelmeseknek, akik szívet melengető gesztussal köszönték meg.Nap, mint nap találkozunk azzal a rengeteg borzalommal, ami a világban zajlik, emiatt lassan még azok is feladják a reményt, akik eddig szívvel-lélekkel hittek abban, hogy a rengeteg támadás, gyilkosság, kirekesztés ellenére, az emberek alapvetően jók.

Nekik adja vissza az emberiségbe vetett hitet azok a szívmelengető történetek, amelyekben önzetlenül segít az egyik ember a másikon. A Facebookon most ilyen sztorit terjed. Az esetet egy fiatal angol pár osztotta meg.

Charlotte Ellis és Taylor Waldon úgy döntött, hogy Londonba utaznak, hogy együtt töltsenek egy kellemes estét. Sajnos a randevú rosszul alakult, mert hazafelé lekésték a vonatot, úgyhogy négy órát kellett várniuk a dermesztő januári hidegben.

A fagyoskodó pár szerencséjére nem egyedül vacogtak, mert egyszer csak odalépett hozzájuk egy fiatal hajléktalan, Joey, aki felajánlotta a kabátját és egy paplant, majd azt mondta a megszeppent szerelmeseknek, hogy iszonyú hideg van, nekik pedig még sokat kell várniuk.

Az átfagyott Charlotte, Taylor legnagyobb döbbenetére, elfogadta a nagylelkű ajánlatot. A három fiatal hamarosan beszélgetni kezdett és gyorsan összebarátkoztak. Olyannyira megtalálták a közös hangot, hogy a pár meghívta magukhoz a hajléktalant, hogy megmosakodhasson, egyen valamit, és ki tudja mennyi idő után, rendes ágyban aludjon.

Joey először azt hitte, hogy Charlotte és Taylor csak viccel vele, de a lány nem fogadott el nemleges választ, úgyhogy Joey végül elfogadta a meghívást. A sors pedig kivételesen szinte azonnal igazolta a régi igazságot, amelynek értelmében jó tett helyében, jót várhatunk. A pár felöltöztette az új barátjukat, akinek vettek egy mobiltelefont, majd 5 nappal később Joey munkát kapott.

Charlotte és Taylor egy érzelmes Facebook-bejegyzésben mesélte el a történetet, amit közel 1500 felhasználó osztott meg, és majdnem 500 ember gratulált nekik, ám voltak, akik szerint nem volt jó ötlet a hajléktalan befogadása.

A kritizálóknak Charlotte így válaszolt:

Az emberek nagyon hamar ítélkeznek. Joey-nak csupán annyira volt szüksége, hogy valaki megbízzon benne. Nem ítélhetünk el senkit, amiért az utcán él. Ők is ugyanolyan emberek, mint te vagy én.”

A fiatal pár megbízott Joey-ban, akivel órákon át beszélgettek, amikor hazaértek. Megismerték a férfi élettörténetét, és ma már kijelenthetik, hogy igaz barátra leltek benne. Habár Charlotte és Taylor családja és baráti köre eleinte szkeptikus volt, most már ők is 100 százalékig mellettük állnak.

A lány arról is írt, hogy néha csak arra van szüksége egy embernek, hogy valaki áldozzon rá egy kis időt, hogy visszaadja az emberiségbe vetett hitét. Charlotte végül azt tanácsolta, hogy: „Higgyetek, kockáztassatok, legyetek kedvesek! Változtassátok meg a világot!”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló